Mandag

Pasta med spinat og champignon

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


300 g bacon i skiver
4 skalotteløg
500 g champignon
250 g frisk baby spinat
400 g båndpasta
Olivenolie
3 timiankviste
4 dl madlavningsfløde 8%
Salt, peber
Parmesan


Tirsdag

Stegte beder med kikærter og granatæble

Ingredienser

30 min - 4 pers


Salat

500 g beder

2 spsk olie

2 dåser kikærter (400 g)

1 nip salt

1 nip peber

1 økologisk citron

1 granatæble

1 bundt persille

200 g gedeost

40 g græskarkerner

Dressing

1 dl naturel yoghurt

1 tsk tahin

1 tsk citronsaft

1 nip salt

1 nip peber


Onsdag

Kylling-tomat rigatone

Ingredienser

45 min - 4 personer


2 spsk olivenolie

4 hvidløgsfed, finthakket

1 løg skåret i tern

400 g kylling inderfilet eller bryster skåret i tynde skiver

1 tsk tørret timian

1 tsk tørret oregano

1 tsk sød paprika

1 tsk salt

1 glas grillet syltet peberfrugt, groft hakket

½ frisk chili (eller syltede grønne chilier, evt jalapenos), groft hakket

3 ds hakket tomat

2 dl rødvin eller hvad du har til overs

2,5 dl vand

450-500 g rigatoni pasta

1 dl revet parmesan + extra til topping (kan skiftes ud med plantebaseret “ost”)

25 g smør

¾-1 dl madlavningsfløde (kan skiftes ud med plante fløde) 

Evt. et drys tørrede chiliflager


Torsdag

Galette med tomat, ricotta og krydderurter

Ingredienser

+60 min - 4 personer


Tærtedej

180 g hvedemel

100 g koldt smør skåret ud i små tern

2 spsk vand

½ tsk salt

Fyld

450 g blandede små tomater fx cherrytomater

2 kviste frisk rosmarin

1 spsk olivenolie

1 spsk balsamicoeddike

1 tsk akaciehonning (eller alm. honning)

Ricotta

125 g ricotta

2 spsk grofthakket frisk basilikum

Et nip salt og peber


Fredag

Fiskefilet med agurkesalat og rabarberkompot

Ingredienser

30 min - 4 pers


Kompot:

  • 400 g rabarber, i stykker
  • 200 g sukker

Agurkesalat:

  • 1 dl sukker
  • 1 dl lagereddike
  • ½ dl koldt vand
  • 1 agurk
  • peber

Fisk:

  • 8-12 fiskefileter
  • rugmel
  • olie og smør til stegning
  • salt

Tilbehør:

  • Kogte kartofler
  • Evt. hakket dild & purløg