Mandag

Rissalat med laks og asiatisk dressing

Ingredienser

30 min - 4 personer


4 laksebøffer
1 icebergsalat
1 agurk
2 gulerødder
2 avokado
Saft af ½ citron
1 bundt forårsløg
100 g kogte fuldkornsris
1 bundt frisk koriander
2 spsk sorte sesamfrø 
Salt og peber

Asiatisk dressing
1 rød chili
Saft af 1 lime
2 spsk sesamolie
1 tsk flydende honning


Tirsdag

Forårspasta med tomater og frisk spinat

Ingredienser

15 min - 4 personer


400 g farfalle (sommerfuglepasta) eller anden pasta
200 g spæd spinat
6-8 tomater
3 spsk ekstra jomfru olivenolie
100 g friskhøvlet parmesan
Salt, peber


Onsdag

Spidskål i karry med hakket oksekød

Ingredienser

30 min - 4 personer


400 g hakket oksekød, max 10%
1 spsk karry
2 spsk olie
1 løg
1-3 fed hvidløg
10 g frisk ingefær
½
 tsk spidskommen
2 dl vand
1 spidskål
500 g spinat
Salt og peber

Tilbehør
Ris


Torsdag

Spicy salat

Ingredienser

30 min - 4 personer


2 stængler bladselleri
2/3 af et iceberg
½ agurk
1 rødløg
1 rød chili
1 håndfuld thaibasilikum, eller alm. basilikum, grøn
1 håndfuld mynte
1 håndfuld koriander
1 god håndfuld ærteskud, eller bønnespirer
50 g hakkede, saltede peanuts
 
Dressing
1 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
1 rød chili
2 spk salt soja
1 spk fishsauce
Saft af 2 lime
1-2 spsk sukker
2 spsk sesamolie

 


Fredag

Risotto med forårsgrønt

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
100 g bacon
300 g risottoris 
2 dl hvidvin
1 liter grøntsagsbouillon
1 bakke babyspinat, 100 g
400 g cocktailtomater
50 g hel parmesanost
Salt og peber
1 potte frisk basilikum, grøn