Mandag

Suppe med pesto og enoki svampe

Ingredienser

45 min - 4 pers.


Basilikumspesto
1 dl olivenolie
50 g mandler
50 g parmesan, fra helt stykke
1 potte frisk basilikum, både stængler og blade
2 tsk æblecidereddike
¼ tsk salt

Suppe
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
2 porrer
1,4 l grøntsagsbouillon
150 g suppepasta, f.eks. suppehorn eller lign.
12 cherrytomater
100 g enoki svampe
Salt
Friskkværnet peber


Tirsdag

Kartoffelsalat med kylling og urtedressing

Ingredienser

45 min - 4 personer


600 g små kartofler
2 kyllingebryster
1 spsk. olie til pensling
Salt og peber
1 agurk
4 tomater
1 bundt radiser
Purløg 

Urtedressing
1 håndfuld krydderurter fx persille, dild, purløg, basilikum, grøn
1 dl creme fraiche, 9%
1 spsk. sød sennep
Salt og peber


Onsdag

Pasta med masser af svampe

Ingredienser

30 min - 4 pers.


400 g pasta penne
400 g svampe fx brune champignon eller østershatte 
100 g frisk babyspinat
2 løg
3 grene frisk rosmarin, fint hakket
5 blade salvie, fint hakket
2,5 dl kaffefløde
¼ tsk. revet muskat
1 tsk. worchester/engelsk sauce
2 spsk. smør/olivenolie


Torsdag

Lasagne med nye legekammerater

Ingredienser

30 min + bagetid - 4 personer


Kødsauce

1 løg
1 rød chili
2 gulerødder
250 g champignon
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
50 g bacon
300 g hakket oksekød
1 spsk. oregano
1 tsk. timian
1 tsk. rosmarin
2 spsk. tomatpure
1 dl bouillon
1 spsk. balsamicoeddike
Salt og peber
1 pose frossen helbladet spinat, 450 g

 

Bechamelsauce

6 dl mælk
2 spsk. hvedemel
1/2 tsk. stødt muskatnød
100 g mozarella
Salt og peber

 

500 g tomater
200 g fuldkornslasagneplader
75 g reven mozarella


Fredag

Butterdejspizza med fetacreme og friske tomater

Ingredienser

30 min - 4 pers


FETACREME

150-200 g feta

2 dl creme fraiche 18%

Fintrevet skal af 1 citron

1-2 tsk citronsaft

Godt med peber

DEJ

250-300 g færdig butterdej fra køledisken

1 æggeblomme

2 tsk vand


TOPPING

850-1000 g smagfulde tomater i forskellige størrelser

2-3 tsk flydende honning

1-2 spsk olivenolie

Flagesalt

Valgfrie grønne krydderurter: f.eks. basilikum, oregano og/eller timian