Mandag

Lady og Vagabonden

Ingredienser

30 min. - 4 personer


Kødboller

1 lille bundt persille
400 g hakket oksekød max. 8% fedt
2 fed hvidløg
50 g reven parmesanost
Salt og peber

 

Tomatsauce
1 løg
750 g solmodne tomater
1 rød peberfrugt
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 lille dåse tomatpure
1 tsk. tørret timian
Salt og peber

 

300 g spaghetti, gerne fuldkorn
parmesanost
1 potte frisk basilikum


Tirsdag

Forårspasta med tomater og frisk spinat

Ingredienser

15 min - 4 personer


400 g farfalle (sommerfuglepasta) eller anden pasta
200 g spæd spinat
6-8 tomater
3 spsk ekstra jomfru olivenolie
100 g friskhøvlet parmesan
Salt, peber


Onsdag

Spidskål i karry med hakket oksekød

Ingredienser

30 min - 4 personer


400 g hakket oksekød, max 10%
1 spsk karry
2 spsk olie
1 løg
1-3 fed hvidløg
10 g frisk ingefær
½
 tsk spidskommen
2 dl vand
1 spidskål
500 g spinat
Salt og peber

Tilbehør
Ris


Torsdag

Spicy salat

Ingredienser

30 min - 4 personer


2 stængler bladselleri
2/3 af et iceberg
½ agurk
1 rødløg
1 rød chili
1 håndfuld thaibasilikum, eller alm. basilikum, grøn
1 håndfuld mynte
1 håndfuld koriander
1 god håndfuld ærteskud, eller bønnespirer
50 g hakkede, saltede peanuts
 
Dressing
1 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
1 rød chili
2 spk salt soja
1 spk fishsauce
Saft af 2 lime
1-2 spsk sukker
2 spsk sesamolie

 


Fredag

Risotto med forårsgrønt

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
100 g bacon
300 g risottoris 
2 dl hvidvin
1 liter grøntsagsbouillon
1 bakke babyspinat, 100 g
400 g cocktailtomater
50 g hel parmesanost
Salt og peber
1 potte frisk basilikum, grøn