Mandag

Italiensk mørbrad med tomat, mozzarella og oregano

Ingredienser

45 minutter - 4 personer


Ca. 600 g pudset svinemørbrad, 2 små
Salt, peber
Olivenolie til bruning
200 g tomat
1 pose frisk mozzarella, 125 g
1 fed hvidløg
1 spsk frisk hakket oregano

½ kg tomater, fx cocktail eller cherry og gerne forskellige
1 spsk frisk hakket oregano
2 fed knust hvidløg
1 løg eller 2 skalotteløg
Olivenolie
Sukker, salt og peber

Tilbehør:
Brød eller kartofler


Tirsdag

Ragout med portobello, rødløg og rosmarin

Ingredienser

45 min - 4 personer


Ragout
400 g portobellosvampe
400 g rødløg (4 store eller 6 små)
3 kviste frisk rosmarin
4 hvidløgsfed
3 laurbærblade
Friskværnet peber
2 spsk soja
2 spsk balsamicoeddike
3 spsk neutral olie
4 dl vand
3 spsk tomatpuré
1 frisk stilk rosmarin
ca. 0,5 tsk salt
2 spsk smør


Desuden
400 g spaghetti
Parmesan til servering


Onsdag

Bahn Mi

Ingredienser

45 min - 2 stk


Lynsyltet agurk:

  • 1 dl sukker
  • 1 dl eddike
  • ½-1 rød chili, i tynde skiver
  • 3 skoleagurker
  • 1-2 tsk. ristet sesamfrø

Kylling:

  • 1-2 kyllingebryster
  • lidt olie til stegning
  • 1-2 tsk. chilisauce
  • 2 spsk. ketchup
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • salt

Desuden:

  • 2 gode flutes
  • mayonnaise
  • 1-2 gulerødder, i tynde strimler (julienne)
  • 200 g grønne asparges, snittede
  • koriander, groft plukket
    spirer
  • evt. 1 chili, i tynde skiver limebåde

Torsdag

Gulerodsdeller med feta

Ingredienser

30 min - 10-12 stk (4 personer)


Gulerodsdeller

300-350 g (3-4 store stk) gulerødder

1 dl rasp

1 dl havregryn

150 g fetaost

2 æg

1 tsk sennep

0,5 tsk hvidløgspulver

1 tsk salt

Peber

Yoghurtdressing

En god håndfuld gulerodstoppe (kan erstattes med bredbladet persille)

3 dl græsk yoghurt 2 %

Fintrevet skal af 1 citron

1-2 tsk citronsaft

Salt & peber

Desuden

2 dl rasp

2 spsk smør

2 spsk olie


Fredag

Løgtærte med bacon

Ingredienser

+60 min - 4-6 personer


200 g hvedemel
150 g smør
Koldt vand
Lidt salt 

Fyld
125 g bacon i små tern eller skiver
1 spsk olivenolie
300 g løg (renset vægt)
½ tsk salt
Peber
1 spsk hvedemel
1½ dl piskefløde eller mælk
4 æg
100 g reven mild ost f.eks. gruyere eller emmentaler
1 tsk friskhakket timian 

Tilbehør: en grøn blandet salat med olie-eddikedressing til.