Mandag

Salat Nicoise med bagt laks

Ingredienser

30 min - 4 personer


Salad nicoise
200 g laks
2 æg
1 salathoved, fx egeblad
200 g grønne bønner
1 bakke cherrytomater
200 g kogte kartofler
2 spsk kapers
50 g sorte oliven

Sennepsdressing
1 tsk dijonsennep
1 spsk vineddike
3 spsk olivenolie
1 tsk sukker

Tilbehør
Groft brød


Tirsdag

Risotto med forårsgrønt

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
100 g bacon
300 g risottoris 
2 dl hvidvin
1 liter grøntsagsbouillon
1 bakke babyspinat, 100 g
400 g cocktailtomater
50 g hel parmesanost
Salt og peber
1 potte frisk basilikum, grøn


Onsdag

Forårsmad med tomat, æg, agurk og urtemayo

Ingredienser

15 min - 4 personer


Hjemmerørt urtemayo
1 tsk. groft salt
1 tsk. grovkornet sennep
2 pasteuriserede æggeblommer
1½ - 2 dl vindruekerneolie
Saft af ½ citron
Friskkværnet peber
1 bundt krydderurter fx persille, dild eller purløg

4 æg
4 tomat
1 agurk
4 skiver rugbrød
Lidt purløg og dild


Torsdag

Stegte nudler med grøntsager og cashewnødder

Ingredienser

30 min - 4 personer


300 g gulerødder
1 peberfrugt
200 g frisk spinat
1 chili
250 g fuldkornsnudler
1 spsk smagsneutral olie
1 fed hvidløg
1 spsk friskrevet ingefær 
1 bundt frisk koriander
2 spsk sojasauce
50 g cashewnødder


Fredag

Kartoffel-porre pizza med bacon

Ingredienser

+60 min - 4 personer


Pizzadej
2½ dl vand
20 g gær
2 tsk salt
200 g durummel
Ca. 150 g italiensk hvedemel (tipo 00)

Fyld
2 porrer
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
2 tsk tørret timian
200 g kartofler
150 g bacon
2 spsk olivenolie
200 g mozarella
2 tsk tørret timian
Salt og peber