Mandag

Salat med nudler og bøf

Ingredienser

30 min - 4 personer


200 g nudler
1 spidskål
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 bundt grønne asparges
4 oksebøffer
Salt og peber 

Dressing
1 rød chili
1 spsk. friskrevet ingefær
1 fed hvidløg
2 spsk. smagsneutral olie
1 spsk. sojasauce
3 spsk. saltede cashewnødder
1 bundt frisk koriander
Evt. sød chilisauce


Tirsdag

Sprøde kyllingenuggets med tomatdip og babyleaves

Ingredienser

30 min - 4 personer


Sprøde kartofler

1 kg små nye kartofler
1 spsk. olivenolie
salt og peber

 

Tomatdip

500 g tomater

1 løg
1 rød chili
1 bundt persille
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 spsk. balsamicoeddike
2 tsk. brun farin

 

Knase kylling

500 g kyllingefilet uden skind og ben
50 g mel
3 æg
125 g groft rasp
1 tsk. salt
olivenolie til stegning


Onsdag

Asparges og pasta med parmesan

Ingredienser

30 min - 4 personer


300 g pasta, gerne penne
500 g friske asparges, grønne
1 dl parmesan, friskrevet
½ dl olie
2 spsk. hvidvinseddike
Piri piri chili, eller almindelig chilipulver
Salt
Sukker
1 dl mandelflager
½ dl hakket persille


Torsdag

Kyllinge-tabouleh

Ingredienser

30 min - 4 personer


Kødet fra en halv stegt kylling eller
2-3 kyllingebrystfiletter.
250 g perlebyg (eller bulgur
eller couscous)
Evt. lidt hønsebouillon
6 blommetomater
1 syrligt æble
Lidt citronsaft til at vende æbletern i
1 håndfuld bredbladet persille
Blade fra 3-4 kviste frisk mynte
100 g babyspinat
½ dl tørrede tranebær
4 spsk jomfruolivenolie
2 spsk citronsaft
Salt og friskkværnet peber


Fredag

Jordskokkesuppe med bacon og persille

Ingredienser

30 min - 4 pers


  • 800 g jordskokker
  • 2 løg
  • 3 stilke bladselleri
  • 50 g persille
  • 25 g smør
  • 1 l bouillon
  • 2 dl madlavningsfløde 8%
  • Salt og peber
  • 100 g bacon i små tern

 

  • Tilbehør: rugbrødschips eller sprødristede tynde skiver rugbrød og hakket persille.