Mandag

Spicy agurkesuppe med røget laks og karse

Ingredienser

30 min - 4 personer


2 agurker
1 ½ dl cremefraiche
100 g daggammelt lyst brød uden skorpe
1 fed hvidløg
1 chili
1 spsk. æbleeddike
½ dl olivenolie
Evt. lidt afkølet bouillon

Tilbehør
100 g røget laks, karse og brød
 


Tirsdag

Veganske rødbededeller med sorte bønner og valnødder

Ingredienser

30 min - 4 pers.


Rødbededeller

500 g rødbeder

1 porre

1 dåse (240 g) sorte bønner

50-60 g valnødder

1-2 dl rasp

1 tsk hvidløgspulver

1 tsk dijonsennep

1 spsk olivenolie

1-2 spsk soja

1 dl havregryn

1 spsk kartoffelmel

Salt og peber

2 spsk olivenolie til stegning

 

Tahindressing

0,5 dl lys tahin

Saften fra 0,5 citron

0,5 dl vand

1 fed hvidløg

Salt og peber


Onsdag

Kyllingeschnitzel med spicy tomatguacamole

Ingredienser

30 min - 4 personer


4 kyllingebryster uden skind og ben
50 g hvedemel
2 æg
Ca. 200 g groft rasp
Salt og peber
Olie til stegning

Spicy tomatguacamole
2 modne avokado
1 rød chili
1 fed hvidløg
Saft af 1 citron
½ dl yoghurt naturel
300 g tomater
1 håndfuld frisk koriander eller persille
Salt og peber

Tilbehør
4 skiver rugbrød, salat og frisk koriander eller persille til pynt 


Torsdag

Wraps med rødbeder, æbler og gedeost

Ingredienser

45 min - 4 personer


Appelsin-quinoafyld
200 g hvid quinoa, skyllet
1 tsk fennikelfrø
1 knsp havsalt
Saft og revet skal af ½ usprøjtet appelsin
75 g rosiner
100 g valnødder, ristede og hakkede

Lyserødt rødbedefyld
375 g rå rødbeder (4-5 mellemstore)
300 g blød gedeost
Havsalt og friskkværnet peber

Til samling
8 fuldkorns- eller majstortillaer, eller store blade, f.eks. af sølvbeder
4 store spinatblade (revet over på midten)
2 avocadoer, udstenede, skrællede og skåret i skiver
3 små spise-æbler, revne


Fredag

Familiens lasagne

Ingredienser

45 min - 6 personer


1 spsk olivenolie
400 g hakket oksekød maks. 10 % fedt
100 g champignon
2 løg
3 gulerødder
1-2 fed hvidløg
50 g bacon i små tern
2 dl bouillon
1 ds. flåede, hakkede tomater
2 spsk tomatkoncentrat
Salt og peber
2 tsk oregano
1 tsk timian
12 lasagneplader
150 g reven mild gratineringsost 

Bechamelsauce
25 g smør
2 ½ spsk hvedemel
½ liter kogende letmælk
Salt og peber
Evt. lidt friskrevet muskatnød

Tilbehør
Italiensk brød og salat.