Mandag

Gryderet med kylling og ris i svampesauce

Ingredienser

30 min - 4 personer


  • 500 g kyllingbrystfilet uden skind og ben
  • 1 løg
  • 250 g champignon
  • 250 g svampe fx karl johan, østershatte eller kantareller
  • 1 squash
  • 2 spsk smør eller olie til stegning
  • 2 fed hvidløg
  • 1½ dl hvidvin
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 2 ½ dl fløde
  • Salt og peber

 

  • Tilbehør: kogte basmatiris og bredbladet persille

Tirsdag

For-pokker-den- er-god-den-pastaret

Ingredienser

30 min - 4 personer


Ca. 35-40 tigerrejer
10 forårsløg
800 g cherrytomater eller alm. tomater
5 store fed hvidløg
1 stor håndfuld grofthakket frisk basilikum, grøn
1 stor håndfuld grofthakket frisk mynte
5 dl hvidvin
1 terning hønsebouillon
½ udkernet, frisk chili i tynde skiver eller 1⁄4 strøget tsk chiliflager
Salt
Ca. 500 g spaghetti

Pynt
Friskhøvlet parmesan, frisk mynte eller basilikum, grøn


Onsdag

Burritos med stegte ris og okse

Ingredienser

30 min - 4 personer


4 oksebøffer
1 løg
1 rød chili
1 spsk. olivenolie
200 g kogte ris
1 fed hvidløg
Ca. ½ dl chilisauce
Salt og peber

1 bakke babyleaves
4 tomater
1 agurk
6-8 fuldkornstortilla


Torsdag

Hjemmelavede cupnudler

Ingredienser

30 min - 4 personer


250 g kyllingefilet uden skind og ben
4 gulerødder
¼ kålhoved hvidkål
1 chili
2 fed hvidløg
1 spsk friskrevet ingefær
1 tsk rød karrypasta
1 spsk olivenolie
1 liter bouillon
200 g fuldkornsnudler
1 spsk sojasauce
1 spsk fishsauce
1 bundt forårsløg
1 lille bundt frisk koriander


Fredag

Gratineret æggekage deluxe

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 spsk olivenolie
1 hakket løg
2 – 3 kogte kartofler i tern eller skiver
50 g chorizo i strimler
1 bakke babyspinat, ca 100 g
8  æg
Salt og peber
35 g reven mozzarella

Tilbehør
Purløg og fuldkornsrugbrød