Mandag

Panzanella med rodfrugter, mozzarella og hjemmelavede brødcrutoner

Ingredienser

30 min - 4 pers.


1 kg blandede rodfrugter fx pastinak, persillerod og gulerod

2 spsk olivenolie

Salt

1 rødløg

½ potte frisk basilikum

2 mozzarella

 

Brødcroutoner

4 skiver surdejsbrød

1 spsk olivenolie

Flagesalt


Tirsdag

Fransk løgsuppe med frisk estragon og ostebrød

Ingredienser

45 min - 4 pers.


1 kg løg
2 fed hvidløg
25 g smør
1 tsk sukker
2 laurbærblade
1 l grøntsagsbouillon
1 spsk finthakket frisk estragon
Salt
Friskkværnet peber

Ostebrød
4 skiver surdejsbrød
100 g revet fast ost fx Vesterhavsost eller Gruyére


Onsdag

Bagte filokurve med svampe-kyllingesalat

Ingredienser

45 min - 4 pers. - 12 filokurve


Svampe-kyllingesalat

4 kyllingelår, over eller underlår

Grøntsagsbouillon (evt. hjemmelavet)

2 portobellosvampe

100 g champignon

1 skalotteløg

150 g creme friache 18 %

3 spsk mayonnaise

1 tsk dijon sennep

1 spsk finthakket purløg

Salt

Peber

Frisk kørvel

 

Filokurve

6 filoplader

20 g smeltet smør

Muffinform i stål med plads til 12 muffins


Torsdag

Hakkebøffer med jordskokke-svampe saute

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


Bøf
500 g hakket oksekød
1 lille bundt krydderurter
Salt og peber
1-2 spsk. olivenolie

Saute
300 g jordskokker
500 g svampe - gerne forskellige slags
2 æbler
2 løg
1 spsk. smør eller olivenolie
2 fed hvidløg
2 kviste frisk rosmarin
salt og peber
2 spsk. hasselnødder


Fredag

Sprøde lakseruller med ovnbagte gulerødder og champignon

Ingredienser

60 min - 4 portioner


Til lakserullerne:
250 kartofler
200 g laksefilet
1/2 løg
2 spsk. tomatketchup
1 spsk. mayonnaise
2 dl groft mel (til panering)
1 æg, (til panering)
2 dl rasp (til panering)
Olie til stegning

Ovnbagte grøntsager:
700 g farvede gulerødder
4 kviste frisk oregano
200 g champignon
1/2 dl revet ost

Tilbehør:
1 dl creme fraiche
Lidt salt og peber