Mandag

Asiatisk okse i grøn wok

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


1 lille spidskål
100 g grønne bønner
1 broccoli
2 majskolber
1 rød chili
2 spsk. olie
400 g oksekød, evt. svinekød i tern 
1 spsk rød karrypasta
2 fed hvidløg
1 spsk. friskrevet ingefær
½ dl soyasauce
1 spsk. fiskesauce
Saft af 1 lime
1 bundt koriander
2 spsk. cashewnødder
2 tsk. sort sesam

Tilbehør: Kogte ris eller nudler


Tirsdag

Brandgod Biksemad

Ingredienser

30 min - 4 personer


500 g rodfrugter, fx knoldselleri, pastinakker, persillerødder, jordskokker og gulerødder
2 æbler
200 g rest af steg – hvad man nu har
300 g kogte kartofler
1 rødløg
250 g champignon
1 lille håndfuld frisk timian
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
Sojasauce
Worchestershire sovs
Peber
1 spsk. smør
4 æg
Bredbladet persille til pynt 


Onsdag

Labre kyllingelår

Ingredienser

ca. 30 minutter - 4 personer


8-10 kyllingelår (over- og underlår)
1 dl hvedemel
4 spsk. olivenolie
Salt og peber
2 rødløg
2 fed hvidløg
1 grøn squash
250 g cherrytomater
1 dåse hakkede tomater
4 kviste frisk timian
Reven skal af 1 økologisk citron
1 dl hønsebouillon
1 bundt bredbladet persille


Torsdag

Chili con carne med kålsalat

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


Chili con carne
1 løg
2 røde chilier
4 gulerødder
2 pastinakker
2 spsk. olivenolie
400 g hakket oksekød
2 fed hvidløg
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 stor dåse tomatpure, 140 g
1 dl bouillon
1 dåse hakkede tomater
1 dåse røde kidney bønner
Ca. 25 g mørk chokolade
Salt og peber

Kålsalat
¼ hvidkål
2 rødbeder
1-2 spsk olivenolie 

Tilbehør
groft brød
1 dl creme fraiche


Fredag

Svampesaute med pasta

Ingredienser

30 min - 4 personer


500 g champignoner
1 spsk olivenolie
2 løg
2-3 fed hvidløg
Groftreven skal af 1 usprøjtet citron
2 spsk citronsaft
Salt og peber
50 g semidried tomat
1 dl hakket persille
375 g spaghetti eller anden pasta

Pynt
50 g reven parmesanost