Mandag

Brændende kærlighed med rodfrugter

Ingredienser

45 min - 4 personer


1,2 kg blandede rodfrugter, fx jordskokker, gulerod, pastinak og knoldselleri
2 dl letmælk
2 spsk smør
Salt og peber
4-5 løg
2 tsk smør + 2 tsk rapsolie
1 tsk balsamico
100 g lufttørret skinke i tynde skiver
1 knsp sukker

Pynt
Klippet purløg

Tilbehør
4 skiver ristet rugbrød


Tirsdag

Rissalat med laks og asiatisk dressing

Ingredienser

30 min - 4 personer


4 laksebøffer
1 icebergsalat
1 agurk
2 gulerødder
2 avokado
Saft af ½ citron
1 bundt forårsløg
100 g kogte fuldkornsris
1 bundt frisk koriander
2 spsk sorte sesamfrø 
Salt og peber

Asiatisk dressing
1 rød chili
Saft af 1 lime
2 spsk sesamolie
1 tsk flydende honning


Onsdag

Hakkebøf wok amok

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


500 g kål fx hvidkål, rødkål og grønkål
4 gulerødder
2 spsk. olie til stegning
1 spsk. grøn karry
1 fed hvidløg
1 spsk. frisk revet ingefær
½ dl sojasauce
Saft af 1 lime
Østerssauce


Torsdag

Cremet grøntsagssuppe med æble og purløg

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


Suppe
1/2 kg blandede rodfrugter, fx knoldselleri, pastinakker eller persillerødder
250 g kartofler
1 lille løg
1 spsk olivenolie
1 lille fed hvidløg
6½ dl grønsagsbouillon
3 timiankviste
1 dl mælk
Salt og peber

Tilbehør
2 æbler
1 lille bundt purløg 
brød 


Fredag

Kyllingeburger med agurkesalat

Ingredienser

30 min - 4 personer


4 kyllingebryst uden skind og ben
2 spsk. olivenolie
salt og peber
1 bakke babyleaves

Agurkesalat
1 agurk
1 rødløg
1 bundt frisk koriander 

Peanutsauce
100 g peanutbutter
1 dl kokosmælk
2 spsk. sojasauce

4 burgerboller