Mandag

Spidskål i wok med oksekød

Ingredienser

30 min - 4 personer


400 g oksefilet f.eks. 2-3 bøffer af oksefilet
1 spsk olie
3 fed finthakkede hvidløg
2 spsk fishsauce
2 spsk østerssauce
1 tsk sukker
1 tsk majsstivelse
½ dl vand
1 spidskål, ca. 500 g snittet vægt
2 røde peberfrugter
1 spsk olie
1 spsk lime- eller citronsaft
1 spsk friskrevet ingefær
1 tsk sukker
S
alt
40 g ristede cashewnødder
2 forårsløg

Pynt
evt. frisk koriander eller mynte samt limebåde

Tilbehør
Jasminris


Tirsdag

Kylling med svampe, æbler og flødepeberrod

Ingredienser

45 min - 4 personer


500 g blandede svampe
500 g jordskokker
2 rødløg
2 æbler
1 spsk smør
1 bundt persille
2 kviste frisk timian
1 spsk rødvinseddike
1- 2 tsk brun farin
Salt og peber

4 stk kyllingebryst
Salt og peber
1-2 spsk olivenolie til stegning

Flødepeberrod
1 tsk grovkornet sennep
1 dl bouillon
2 ½ dl fløde
Friskrevet peberrod
Salt og peber

Tilbehør
Fettuccini pasta


Onsdag

Snydepizza med agurk og parmaskinke

Ingredienser

30 min - 4 pers


4 naanbrød
2 spsk. olivenolie
1 lille håndfuld persille
2 kugler frisk mozarella
Salt og peber

Topping
1 agurk
8 skiver parmaskinke
2 spsk. sorte oliven
1 lille potte basilikum


Torsdag

Tjep chili med kålsalat

Ingredienser

45 min - 4 pers


1 løg
1 fed hvidløg
1 rød chili
250 g champignon
300 g rodfrugter fx gulerødder, knoldselleri, pastinakker eller persillerødder
2 spsk. olivenolie
1 spsk. stødt spidskommen
½ spsk. stødt kanel
½ spsk. stødt koriander
400 g hakket oksekød
1 dåse hakkede tomater
1 dl tomatpure
2 dl oksebouillon
1 dåse røde kidneybønner
Evt. chiliflager
Salt og peber

Kålsalat
300 g kål, gerne en blanding af rødkål og hvidkål 
2 æbler
1 spsk. vineddike
1 tsk. sennep
3 spsk. olivenolie
1 tsk. flydende honning

Tilbehør
1 lille bundt koriander
Creme fraiche
1 lime
Nannbrød


Fredag

Delemad med grillede grøntsager, flanksteak, salsa og fladbrød

Ingredienser

45 minutter - 4 personer


Kødet
600-700 g flanksteak eller onglet 
2 fed hvidløg
1-2 spsk. Frisk oregano eller 2 tsk. tørret
½ tsk. knust chili
Fintrevet citronskal og saft fra ½ økologisk citron

Krydderurtesalsa
250 g græsk yoghurt
½ dl hakket persille
10 hakkede mynteblade
Salt og peber

Agurkesalsa
1 agurk
2-3 forårsløg
1 chili
10 mynteblade

Grillede peberfrugter
2 peberfrugter, rød og gul
1-2 squash
Olie til pensling

Tomater
5 tomater
1 spsk. hvid balsamico
2 spsk. olivenolie
1 håndfuld oliven

Tilbehør 
græske fladbrød
salatost