Mandag

Bøgehattetærter med bønne-æblesalat

Ingredienser

45 min - 4 personer


Tærter
200 g bøgehatte
1 spsk rapsolie
2 kviste timian
1 rulle butterdej
1 ½ dl hytteost
2 æg 
Salt og peber

Bønne-æblesalat
4 skiver parmaskinke
40 g smuttede mandler 
150 g grønne bønner
150 g æbler, fx Ingrid Marie
1 tsk dijonsennep 
2 spsk æbleeddike
2 spsk mandelolie eller almindelig olie
1 tsk honning
Salt og peber


Tirsdag

Wok med kylling og rosenkål

Ingredienser

45 min - 4 personer


250-300 g rosenkål
2-3 udkernede søde peberfrugter, 250-300 g
300 g kyllingeinderfilet
1 spsk olie
1 spsk groftreven ingefær
1 udkernet, fintsnittet chili
Salt og peber

Dressing
1 spsk mørk sesamolie
¼ dl fishsauce
¼ dl limesaft
2 tsk sukker
2 fed knust hvidløg
½ - 1 tsk Sambal oelek

Tilbehør
Friske mynteblade
1 snittet rødløg
35 g ristede pinjekerner, cashew- eller hasselnødder
Ris eller nudler


Onsdag

Rodfrugter i tahindressing

Ingredienser

60+ min - 4 personer


1 kg rodfrugter fx pastinak, persillerødder, jordskokker, rødbede og gulerødder
1-2 spsk. olivenolie
2- 3 fed hvidløg
2 tsk stødt spidskommen
Salt og peber
150 g kogt bulgur (alternativt en rest kogte ris eller cous cous)

Tahindressing
50 g tahin (sesampasta)
1 dl vand
saft af 1 citron 
1 fed hvidløg
4 kviste persille
1 spsk sorte sesamfrø
salt og peber
1 granatæble


Torsdag

Boller i karry med gulerodsris

Ingredienser

45 minutter - 4 personer


400 g hakket kalv- flæskesmåkød
1 tsk. salt
1 løg
1 gulerod
2 tsk. stødt karry
3 spsk. hvedemel
1 æg
½ dl mælk
Peber

4 dl basmatiris
2 gulerødder

50 g smør
3 tsk. stærk karry
4 spsk. hvedemel
4 dl bouillon
4 dl letmælk
¼ knoldselleri
2 æbler
salt og peber
1 bundt frisk koriander


Fredag

Bland-selv-råkost med kylling og peanutdip

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


Råkost
1-2 rødbeder
¼ rødkål
¼ hvidkål
1-2 tsk. salt
1-2 tsk. sukker
4 gulerødder
200 g grønkål
1 spsk. olivenolie
100 g rosenkål
2-3 æbler
50 g rosiner
lidt peanuts

Kyllingestiks
500 g kyllingebryst uden skind og ben 
1-2 spsk. olivenolie
stødt karry
salt og peber
2 spsk. olivenolie til stegning

Peanutdip
100 g peanutbutter
1 dl kokosmælk
2 spsk. sojasauce

Tilbehør
Naanbrød eller pitabrød