Mandag

Ovnbagte porrer med linser, bacon og smilende æg

Ingredienser

30 min - 4 personer


3 porrer

4 spsk olivenolie

2 forårsløg 

1 hvidløg

100 g bacon

1 ds grønne linser

1 tsk æblecidereddike

1 håndfuld grofthakket frisk bredbladet persille

4 æg

Flagesalt

Friskkværnet peber


Tirsdag

Kylling med svampe, æbler og flødepeberrod

Ingredienser

45 min - 4 personer


500 g blandede svampe
500 g jordskokker
2 rødløg
2 æbler
1 spsk smør
1 bundt persille
2 kviste frisk timian
1 spsk rødvinseddike
1- 2 tsk brun farin
Salt og peber

4 stk kyllingebryst
Salt og peber
1-2 spsk olivenolie til stegning

Flødepeberrod
1 tsk grovkornet sennep
1 dl bouillon
2 ½ dl fløde
Friskrevet peberrod
Salt og peber

Tilbehør
Fettuccini pasta


Onsdag

Gulerodsdeller med feta

Ingredienser

30 min - 10-12 stk (4 personer)


Gulerodsdeller

300-350 g (3-4 store stk) gulerødder

1 dl rasp

1 dl havregryn

150 g fetaost

2 æg

1 tsk sennep

0,5 tsk hvidløgspulver

1 tsk salt

Peber

Yoghurtdressing

En god håndfuld gulerodstoppe (kan erstattes med bredbladet persille)

3 dl græsk yoghurt 2 %

Fintrevet skal af 1 citron

1-2 tsk citronsaft

Salt & peber

Desuden

2 dl rasp

2 spsk smør

2 spsk olie


Torsdag

Jordskokkesuppe med mandler

Ingredienser

45 min - 4 personer


2 porrer
2 fed hvidløg
1 spsk raps- eller olivenolie
800 g jordskokker
3 bagekartofler, ca. 500 g
1½ l hønse- eller kalvebouillon
1 dl madlavningsfløde, 18%
50 g mandelsplitter
Evt. 1 knsp cayenne peber
Salt og hvid peber

Tilbehør 
4 skiver groft hvedebrød, 200 g.


Fredag

Hakkebøf wok amok

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


500 g kål fx hvidkål, rødkål og grønkål
4 gulerødder
2 spsk. olie til stegning
1 spsk. grøn karry
1 fed hvidløg
1 spsk. frisk revet ingefær
½ dl sojasauce
Saft af 1 lime
Østerssauce