Uundværlige kål-tips

Kål kan smage, som du vil have den til. Du kan fx styre den i nordiske eller indiske retning, spise den sprød i salat, blød i kåldolmer eller braisere den i gryderetter.

Mulighederne er uendelige, men tilberedningen er alfa og omega, når du laver kål. Hvis du vil undgå at spolere smag og konsistens og slippe for, at hele huset lugter, så skal du tænke på tre ting:

  • Kålen skal skånes - dvs. spises rå, lynsteges eller dampes.
  • Kål glider bedst ned, når det er småt, så skær det tyndt, riv det, hak det. Men undgå de store buketter eller blade, som kan være svært at overskue selv for en voksen
  • Når kålsmagen (bitter) kombineres med andre smage, bliver den fuldstændig sublim. Sæson har samlet 5 forskellige dressinger som passer til din kål. Lad dig inspire og find din ynglingsdressing.
  • Kram din kål: Skal kål spises rå, snittes den fint og drysses med lidt salt og sukker. Derefter kammes den godt, indtil kålen falder lidt sammen. Det gør kål lettere at spise og mere delikat

Find flere gode tips og opskrifter med kål
Hvidkål
Rødkål
Rosenkål
Broccoli
Blomkål
Grønkål

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png