Få tips til en god og spændende madpakke børnene vil elske

Tips til den gode madpakke

Når man dag efter dag skal smøre madpakker til børn og måske voksne, kan det være svært at variere indholdet. Her får du vores gode råd til at spændende madpakker. Sæson's gode madpakke-råd, tips og ideer gør dig til en sand madpakke-mester

Lad børnene være med i køkkenet
Når man selv har været med til at lave madpakken, er den bare sjovere at spise! Her kan du se flere tips  og en lille film om at have børnene med i køkkenet.

Lav for meget mad med vilje
Du kan lave ekstra meget mad til aftensmad. Så er der noget at tage med i madpakken dagen efter. På den måde undgår du madspild og du har forberedt madpakkerne hurtigt og enkelt. 

Bag i weekenden til madpakkerne
Bag fx. minipizzaer, pirogger eller hjemmebagte boller, som kan tages op af fryseren aftenen før og tilsættes pålæg eller salat. Du kan læse mere om hvordan du får mere grønt ind i dit bagværk i artiklen her. Kun fantasien sætter grænser og en bagedag kan være en rigtig god familieaktivitet.

Varier madpakken 
Du kan variere madpakken på mange måder: Prøv fx at bage en ny slags boller, udskifte brødtypen eller variere mellem salater, brød og wraps. Lav fx en pastarest fra aftensmaden om til en pastasalat ved at tilsætte tun og grøntsager. Variation gør madpakken mere indbydende og interessant at sætte tænderne i.  

Tilføj små snacks med grønt og/eller nødder
Små grønne snacks gør madpakken mere spændende og snacks gør den lettere at dele op, hvis man har små pauser eller frikvarterer hen over dagen. Mange bruger med fordel agurk, peberfrugt, radiser, tomat og gulerod, men prøv også f.eks. grønne asparges, bladselleri eller friske ærter. Mandler og nødder er også gode snacks til at stille den lille sult. 

Husk frugten
Frugt er, ligesom grøntsager, en god og praktisk ting at have med i madpakken. Frugt er et sundere bud på et sødt indslag i madpakken som vi jo alle kan få brug for i løbet af dagen. 


Super lækre madpakkeforslag
Gulerodsboller med spidskålsslaw
Perlebygsalat med majs
Pizzasnegle og ærter
Kyllingenuggets med sesamdip
Den grønne madpakke
Grønne madder
Madpakke med nudelsalat
Madpakke med pirogger
Madpakke med broccolibolle

Eller søg blandt alle vores spændende opskrifter.

Læs også: Madpakken dit barn ikke vil bytte

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png