Tærter til foråret – Lækre opskrifter på tærter | Sæson

Tærter med smag af forår

En sprød og lækker bund og et cremet, smagfuldt indre. Hvis du også er vild med tærte, så forstår vi godt hvorfor. Foruden at være lækker sprød, kan den nemlig fyldes med alskens lækkerier og er særligt skøn med forårsfriske grøntsager. Her kan du finde inspiration til lækre tærter med smagen af forår.

Butterdej, filodej, fuldkornsdej og sågar helt uden dej. Tærter findes i et utal af variationer og kan nydes i både madpakken, på middagsbordet og som mellemåltid. Derfor er tærten også et oplagt valg, når der skal sættes forårsgrønt på menuen.

I princippet er der faktisk frit valg på alle råvarehylder, når der står tærte madplanen – men det gør det også svært at vælge. Derfor har vi samlet et udpluk af inspirerende forårstærter, der forhåbentlig gør valget lidt lettere.

Tærter, der giver forårsfornemmelser

Tærte med spinat, laks og forårsløg er både en fryd for øjet og et sandt hit på middagsbordet. Her får du det bedste fra havet og haven i ét. 

Spinattærte med svampe og hvid ost sikrer mæthed og masser af velsmag. Med tærtens fiberrige fuldkornsbund og den dybe smag fra spinat og svampe er den oplagt til madpakken.

Tærte med sprødt grønt og ost er en vegetarisk og knasende sprød variant, der virkelig lader de friskhøstede grøntsager komme til sin ret. Et farverigt indspark til middagsbordet, der også hitter hos dig, der ikke er fuldtidsvegetar.

Aspargestærte rummer essensen af dansk forår. Her kombineres den milde smag af grønne asparges med et twist af sprød butterdej. Skøn som forret eller appetizer, men er også oplagt til madpakken.

Små tærter med spinat er et skønt valg til både mellemmåltid, madpakken og morgenmaden. Her har tærtebunden fået fri og du er i stedet sikret en god mæthed fra den lækre æggemasse.

Tærte med flere slags løg er en sand klassiker. Her spiller de karameliserede løg hovedrollen og sørger for, at tærtefadet bliver tømt på nul komma fem.

Få mere inspiration til lækre og nemme retter med forårsgrønt i Sæsons opskriftunivers!

 

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png