Artikel: Start din egen madklub

Start din egen madklub

START DIN EGEN MADKLUB

Har du lyst til lidt mere voksensnak og samvær med gode venner i hverdagen, var det måske en ide at starte en madklub. Find inspiration her til hvordan du nemt komme i gang og download Sæsons madklubkontrakt.

Voksensnak og samvær med gode venner har svære vilkår i børnefamiliens travle hverdag. Men det skal der være plads til, mener Frida Paustian, som står bag madklubben ’Spis & skrid’.

Lektiehjælp, indkøb, madlavning, oprydning, putning. Der er nok at se til i hverdagen. Vennerne? Dem ser man desværre ikke så tit. ”Men det holder ikke”, siger Frida. ”For når man så endelig mødes til middagsselskab en sjælden ledig lørdag med halve år imellem, bliver det pludselig meget højtideligt. Her får man ikke talt om de små ting i hverdagen, som ellers præger det tætte venskab.

’Spis & skrid’ dækker først og fremmest de voksnes behov for at pleje nære relationer og udveksle stort og småt fra hverdagen. Men klubben er skabt på børnenes præmisser. Og når man ikke selv er vært, er der tale om en friaften, hvor man ikke skal løfte en finger. Bare hygge sig og nyde selskabet og maden.

”Vi har aftalt at lave helt almindelig, børnevenlig hverdagsmad. Som man ville gøre, hvis der ikke kom gæster. Vi går op i god mad og spiser sundt og lækkert. Men pointen er ikke at dyrke kogekunst og nørde med gastronomi. Det handler om fællesskab og om at lette hverdagen ved at lave mad til hinanden.”  siger Frida.

Det er en god idé at definere rammerne og planlægge langt frem i kalenderen. Og så selvfølgelig overholde det, man bliver enige om. ”Hvis tiden skrider, går der nemt koks i næste dag, og snart fravælger man samværet, fordi det simpelthen kræver for meget. Derfor er det vigtigt at respektere tiden”, forklarer Frida. ”Vi starter kl. 17.45 og går til bords næsten med det samme. Bagefter kan ungerne lege lidt, mens vi får en kop kaffe. Klokken 19.45 går man hver til sit (selvom det altid er superhyggeligt, og alle har lyst til at fortsætte). Men så kan man som gæst nå hjem og forberede sig til næste dag, mens værterne rydder op efter middagen. Og alle kommer nogenlunde ordentlig tid i seng en god fælles, oplevelse rigere

Hvordan kommer man i gang?

Start med at finde ud af hvem I har lyst til at ses med. To til tre par med nogenlunde jævnaldrende børn er et godt udgangspunkt. Indled evt. med en kop kaffe og find ud af, hvad I hver især er til. Hvor tit skal I mødes? Hvad slags mad skal I have osv.?

Madkkubkontrak til download
Yderligere inspiration og hjælp kan fås ved at downloade PDF'en her

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png