Favoritopskrifter med sommerens bær

Sjov med bær

Inspiration til ekstra hygge med sommerens bær sammen med junior og resten af familien

Jordbær, hindbær, solbær, ribs, blåbær og brombær er dejlige, som de er. Men nogle gange er det tid til ekstra hygge. Pluk i Sæsons nemme tips til sommerens bær.

Frugt- og bærspyd. Byg flotte spyd af forskellige mundrette stykker af frugter og bær. Servér de festlige spyd som snack eller til chokoladekagen.

Bæristerninger. Frys hele, klargjorte jordbær, hindbær, blåbær eller brombær.  Servér et bær eller to i hyldeblomstsaft fortyndet med danskvand i stedet for vand. NB: Brug ikke købte frosne bær, da de ifølge Fødevarestyrelsen skal koges først.

Jordbærsovs. Er jordbærrene i køleskabet lidt triste? Undgå madspild. Blend 300 gram klargjorte jordbær med 100 g sukker og 1 spsk. limesaft, og du har en fantastisk jordbærsovs til isen.

Jordbær med hvid chokolade. Skyl 500 g. jordbær og lad dem tørre på køkkenrulle. Smelt 100 gram hvid chokolade i vandbad. Læg bærrene i en glasskål og servér ved bordet sammen med den smeltede chokolade. Dyp spidsen af hvert bær i chokolade. Nyd med det samme ved bordet.

Hindbærcreme. Pisk en kvart liter piskefløde til flødeskum. Blend 250 gram hindbær med 75 gram sukker. Vend forsigtigt bærmassen i flødeskummen. Fordel hindbærcremen i en lagkage. Top med flødeskum pyntet med hele hindbær og chokoladeflager.

Jordbærsyltetøj. Denne syltetøj er meget flydende, til gengæld går det stærkt. Skær 500 gram klargjorte jordbær i kvarte og læg dem i en gryde. Drys 200 gram sukker over og tilsæt saften af en halv lime. Kog op til bærrene er lidt bløde og du har syltetøj til vaffelis, pandekager og nybagte boller. 

Abemad. Skær mundrette stykker af frugt og bær og læg i en glasskål. Riv mørk chokolade over. Pisk en kvart piskefløde til flødeskum og rør med 1 tsk. vaniljesukker og 1 spsk. sukker i. Servér flødeskummen til abemaden.

Sæsons super lækre opskrifter med bær

Byens bedste blåbærmuffins

Hindbærsmoothies

Jordbær med limesukker

 

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png