Sådan får du en teenager i køkkenet

God musik og stemning kombineret med retter som pizza eller pasta er opskriften på at få teenageren med i køkkenet

Hør Hjalmar og hans venner: Sådan får du en teenager i køkkenet

Der skal nemme retter som pizza eller pasta på menuen, fortæller Hjalmar, Mathias, Cecilie og Clara i alderen 13 til 19 år. Hør, hvad der får dem i forklædet og få Sæsons opskrifter på teenagernes favoritretter.

- Hvordan får man jer ind i køkkenet?

Mathias, 15 år: Når jeg har lyst, det er nemt og smager godt. Specielt hvis jeg keder mig lidt og ikke har lektier for. Jeg kan bedst lide at skære salat eller blande ingredienser sammen. Enkle ting.

Clara, 19 år: Jeg kan godt lide at lave mad, det gør jeg måske hver anden dag. Det kan være pizza med champignon, majs, oliven og rucola, eller grøntsagsretter som en simpel gryderet med gulerødder og ris. Jeg elsker grøntsager. Og det er sjovt med desserter, man skal pynte.

- Og dig, Hjalmar?

Hjalmar, 13 år: Tvang. Eller hvis jeg er i humør til det. Det skal være nemme retter, som ikke tager lang tid. Hakkebøffer med kartofler eller pasta med kødsovs.

Cecilie, 17 år: Jeg går ikke så meget i køkkenet. Jeg har travlt med skole og arbejde og kommer tit sent hjem. Mine forældre har styr på det. Måske en tærte med hytteost, forårsløg og broccoli, burger, pizza eller brownies kan få mig i gang.

- Hvem skal ellers være i køkkenet?

Clara: Jeg laver mest mad med min mor. Hun handler ind, og så henter jeg småting. Vi bestemmer begge to menuen. Det er hyggeligt og afslappende i stedet for bare at købe udefra. Så ved man ikke, hvad der er i.

Cecilie: Er mine forældre med, skal tingene gøres på en bestemt måde, og alt er bestemt på forhånd. Med vennerne er vi alle enige, og det er sjovere. Engang var jeg på kokkeskole, hvor vi skulle være kreative og anrette flot. Det var fedt.

Hjalmar: Er vennerne med, kan du hyggesnakke og diskutere, hvad der skal i, mens tingene koger.

Cecilie: Og grine, hvis det brænder på.

Clara: Eller græde.

Mathias: Der skal musik på, så der er god stemning.

- Tænker I på, om I får grøntsager nok?

Clara: Jeg ved, det er vigtigt at spise grøntsager og frugt og er opdraget til at være med i køkkenet. Jeg har aldrig været kræsen. Jeg spiser frugt til morgenmad og grøntsager til frokost og aften.

Mathias: Nej, men jeg kan godt lide at spise agurker, tomater og gulerødder rå, og kan godt finde på at spise et helt bæger med tomater som snack. Det smager godt. Står der grøntsager fremme og en god dip, spiser jeg dem.

Cecilie: Ja, hvis der er en god dip. Ellers ikke.

Hjalmar: Ja, jeg spiser fint nok sundt. Tomater, majs, gulerod, peberfrugt og alt det der.


5 gode køkkenråd fra Hjalmar, Mathias, Cecilie og Clara

1. Der skal være musik og god stemning
2. Man må gerne fjolle
3. Det er bedst  med venner i køkkenet
4. Forældre skal ud af køkkenet
5. Desserter og kager er altid godt

Sæsons teenagefavoritter

Hakkebøffer – Agurkesalat med quinoa og hakkebøf
Pizza –
Sprød pizza med ruculatopping
Burger –
Supersaftig burger

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg
/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg