Rootza - pizza på grøntsags-bund

Hvem elsker ikke bare pizza? Her får du en anderledes, men mindst lige så lækker en af slagsen. Den er sprængfyldt med masser af grøntsager og fyldet kan varieres alt efter hvad dine smagsløg begærer.

 

Lyst til at prøve en anderledes pizza, som både er sund og velsmagende, men samtidig også børnevenlig?
Så prøv en pizza lavet på grøntsags bund. Den er super god til at få brugt sine rester, alt kan stort set bruges og pizza er altid et hit – hos både de store og små.
Her får du inspiration til to forskellige bunde og fyld, men det kan varieres i det uendelige.

 

Blomkålsbund
• ½ Blomkål
• 1 stor gulerod
• Ca. 2 Æg
• 1/2 - 1 dl almindelig mel, huskfiber, kokosfibermel, mandelmel
• 1/2 tsk. salt
• Peber

Rodfrugtsbund
• 1 gulerod
• 1 pastinak
• 1 persillerod
• ½ broccoli med stok
• Ca. 2 Æg
• 2 spsk. Chiafrø (kan sagtens udelades)
• 1/2 - 1 dl almindelig mel, huskfiber, kokosfibermel, mandelmel
• 1/2 tsk. salt
• Peber

Spansk fyld
• Basilikum pesto
• Ost, stort set alle slags kan bruges
• Rest af chorizopølse (eller andet kød)
• Soltørret tomat
• Peberfrugt i tynde skiver
• Løg, porre, forårsløg skåret i ringe
• Oliven

Hawaii fyld
• Tomatpure (evt. blandet med hvidløg, oregano og basilikum)
• Rest af kylling
• Ost, stort set alle slags kan bruges
• Champignon i skiver (eventuelt stegt på panden i lidt smør og salt inden)
• Peberfrugt i tynde ringe
• Løg, porre eller forårsløg skåret i ringe
• Eventuelt ananas (må gerne være frisk ananas)

 

Tænd ovnen på 200 grader. Kør grøntsagerne i en minihakker, foodprocessor eller riv det i hånden. Bland med æg, mel, chiafrø, salt og peber i en skål og lad det stå i 10 min. Imens kan du begynde at gøre fyldet klar. Bred grøntsags-dejen ud på en bageplade med bagepapir. Bunden skal ca. Være 1 cm høj. En dejskraber er god til at få glattet dejen ud på bagepladen. Sæt bunden i ovnen og bag i ca. 30 min. til den er begyndt at blive gylden i kanterne og fast i midten. Tag den ud og put fyldet på. Sæt den tilbage og bag videre ca. 15 min til fyldet er færdigt.

 

Server den skønne pizza med en frisk salat til, eller bare som den er.

 

Opskrift & Styling: Sabine S. Nielsen

 

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png