Opbevaring af frugt og grønt
Ved du hvilke frugter og grøntsager, der skal opbevares i køleskabet og hvad der opbevares bedst på køkkenbordet? Det kan være svært at finde hoved og hale i, men frygt ikke - hjælpen er nær!
Ved du hvilke frugter og grøntsager, der skal opbevares i køleskabet og hvad der opbevares bedst på køkkenbordet? Det kan være svært at finde hoved og hale i, men frygt ikke - hjælpen er nær!
Opbevar frugt og grønt i emballagen eller klargjort i en plasticpose. Fold posen så den ikke bliver for tæt.
Placér grønsager samt frugt og bær hver for sig i køleskabet i grønsags-skuffen og på de nederste hylder.
Det kan være en fordel ar tage frugter som æbler og pærer ud af køleskabet lidt før de skal spises, men det forlænger holdbarheden at opbevare dem på køl.
Mørkt og køligt
På køkkenbordet
Tip
Æbler, pærer, tomater, blommer, nektarin, fersken, abrikos, netmelon, honningmelon, banan og avokado producerer luftarten ethylen. Hold dem derfor væk fra grønsagerne, da ethylen nedsætter holdbarheden.
Du kan læse mere om opbevaring og tilberedning af hver enkelt grøntsag eller frugt på vores Frugt & Grønt sektion