Nemme tips til bålmad for børn

Bålmad oplagt til at give junior smag for 'rigtig' madlavning. Find masser af gode ideer til hvordan du let laver mad på bål.

Skinner solen? Har I en grill eller et bålfad med rist, er der dømt hygge, sjov og uhhmmm. Det primitive og enkle bliver næsten altid godt, og børnene høster erfaringer om tilberedning og smag.

Bålmad er det bedste. Udenfor gør det ikke noget, at det ryger eller sviner. Stemningen er i top, og der er plads til at eksperimentere, for maden skal hverken være klar på et bestemt tidspunkt eller mætte hele familien.  Bliver majsen eller brødet lidt brændt, smager det stadig fantastisk. Derfor er bålmad oplagt til at give børnene smag for 'rigtig' madlavning.
Husk at bålet skal være brændt ned til gløder, før I lægger noget på. I stedet for brænde kan I bruge trækul. Brug ikke briketter, de tager for lang tid at blive klar. Er børnene fortrolige med ild, er bålmad endnu sjovere med vennerne - uden forældre.

Bålpandekager med jordbær
I har brug for en bålpande med langt skaft. Forbered en hurtig pandekagedej. Varm panden godt op, enten på risten eller direkte i gløderne. Tilsæt smør og bag et hold pandekager. Servér de gyldne pandekager med skiver af jordbær rørt op med en tredjedel sukker og en tsk lime.

Fladbrød med rabarberkompot
Forbered en snobrødsdej. Lav en hurtig ’syltetøj’ af 200 gram rabarber og 75 gram sukker, I forsigtigt koger op i en gryde, til rabarberne er møre. I stedet for snobrød former I dejen til tynde fladbrød, I bager på risten. Grillvarmen må ikke være hård, skub derfor eventuelt gløderne lidt til siden, eller læg fladbrødene yderst på risten. Vend brødene ofte. Nyd med smør og kompot.

Bålbagte æbler.
Skræl fire æbler, halvér dem og fjern kernehuse. Pensl med smeltet smør og drys med kanelsukker. Eller udhul hele æbler med et kernehusjern. Fyld med revet marcipan vendt i hakkede hasselnødder.  Pak hvert æble godt ind i stanniol og læg det direkte i gløderne i 15 til 30 minutter afhængigt af æblernes størrelse og grillvarme. Nyd med flødeskum til.

Grillede majs og flotte grøntsagsspyd
Prøv jer frem med forskelligt grønt på grillen. I kan grille majskolber med eller uden blade. Lader I bladene sidde, så træk dem først tilbage og fjern silketrådene. Andet grillegnet grønt er tomat, squash, peberfrugt, løg, asparges og champignon. Grillspyd med skivet grønt er flotte. Læg træspyddene i vand i en halv time først. Lad tomaterne være hele og skær resten af grøntsagerne i mundrette skiver og træk dem på spyd, før I griller.

Flere tips til at grille grøntsager
sæson.dk finder du masser af inspiration til at grille grøntsager samt super lækkert tilbehør til din grillpølser eller grillbøf.

 

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png