Mindre kød og mere grønt – tips, tricks og vegetariske opskrifter

Vi ved det efterhånden godt. De kødfrie dage kan være en god idé for miljøets og sund-hedens skyld, men nogle gange kan selv de mindre forandringer i børnefamilien være svære. Vi ved det efterhånden godt. De kødfrie dage kan være en god idé for miljøets og sund-hedens skyld, men nogle gange kan selv de mindre forandringer i børnefamilien være svære.Vi ved det efterhånden godt. De kødfrie dage kan være en god idé for klimaets og sundhedens skyld, men nogle gange kan selv de mindre forandringer i børnefamilien være svære.

En kødfri ugedag kommer ikke fra den ene dag til den anden. Små gradvise ændringer skaber variation på tallerkenen, sætter gang i ungernes smagsløg og i den grad også gang i fantasien hos familiens kokke – store som små.

3 grønne tips til familie-favorit-retterne

  • Revet gulerod i kødsovsen er den usynlige helt. Ingen kan se den, men den gule rod giver mere kant til retten, så der nemt kan skæres ned på mængden af det hakkede oksekød.
  • Gryderetter er guld værd i en travl hverdag, men består oftest mere af kød end grønt. Tag gerne halvdelen af kødet fra og frys det ned, så du kan tilføje flere af familiens yndlingsgrøntsager. 
  • Alle former for pizza og tærte er hit i familien, og her er der rig mulighed for at skære ned på kødet. Grøntsagernes farve sætter gang i sanserne, mens bare en anelse bacon giver lidt salt. Vælg sæsonen grønt som topping fx græskar i efterårssæsonen, svampe i vintersæsonen og tomat i forår/sommersæsonen. Brug gerne rigeligt med friske krydderurter på pizzaerne hele året.

Hvis I har mod på helt kødfrie dage, har vi udviklet en række børnevenlige, vegetariske opskrifter.

 

Vegetariske opskrifter - vinter

1. Gulerodsdeller med feta

Se opskriften her.

Opskriftudvikling, styling og foto: Camilla Skov

 

2. Forårsruller

Se opskriften her.

Opskrift og styling: Louisa Lorang. Fotograf: Lene Samsø

 

3. Rødbedebøf

Se opskriften her.

Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard, Foto: Henrik Freek

 

Vegetariske opskrifter – forår

1. Dahl opskrift med gulerod og myntecreme – mad til to dage

Se opskriften her.

Opskrift, styling og foto: Julie Karla

 

2. Frittata Fantastico

Se opskriften her.

Opskrift og styling: Lone Kjær, Foto: Line Falck

 

3. Butterdejspizza med fetacreme og friske tomater

Se opskriften her.

Opskriftsudvikling, styling og foto: Camilla Skov

 

Vegetariske opskrifter – sommer

1. Tomatsuppe med ovnbagte croutoner

Se opskriften her.

Opskrifter og styling Lone Kjær, Foto Anders Schønnemann

 

2. Grillet burger med peberfrugt og halloumi

Se opskriften her.

Opskrift: Michelle Appelros. Foto: Maria Warnke Nørregaard 

 

3. Tortilla wraps opskrift med hummus og græsk salat

Se opskriften her.

Opskriftsudvikling, styling og foto: Camilla Skov

 

Vegetariske opskrifter - efterår

1. Blomkålscurry til to dage

Se opskriften her.

Opskriftudvikling, styling og foto: Julie Karla

 

2. Vegetarisk grøntsagssovs til pasta eller lasagne

Se opskriften her.

Opskrift: Michelle Appelros. Foto: Maria Warnke Nørregaard

 

3. Shepherds pie vegetarisk

Se opskriften her.

Opskriftudvikling, styling og foto: Julie Karla

 

Find flere vegetariske opskrifter her.

Få et overblik over hvornår de forskellige frugter og grøntsager er i sæson her.

 

 

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png