Lær at sylte - med rødløg

Rødløg kan råsyltes eller bages. Begge dele Super delikat tilbehør til sandwich, smørrebrød eller julemad.

Danske rødløg kan skaffes året rundt og er nemme at sylte med.

Råsyltede rødløg

Rødløg kan råsyltes i en simpel eddike lage af 1dl æbleeddike, 25gr sukker, ½ tsk salt, 1 knivspids peber og evt. lidt chili flager. Bland eddike, sukker og krydderier og rør rundt indtil sukkeret er opløst. Skræl løgene, skær i både og læg dem i en skål. Hæld lagen over og lad stå 1-2 timer før de spises. Kan gemmes 1-2 uger i køleskabet.

Skal det være en tand mere avanceret kan rødløg med stor succes bages i ovnen. På denne måde karamelliserer løgene med balsamisk eddike, olie, sukker og krydderier.

Find opskriften på Bagte rødløg her

Resultatet er et lækkert "umami" tilbehør, der bla. kan bruges til sandwich, smørrebrød, og julemad.

Umami er en af de 5 grundsmage og kan bedst beskrives som en smag man gerne vil have mere af og det er i hvert fald rigtigt for bagte rødløg. Ordet umami er japansk og betyder lækker eller delikat. Tomater, parmesan, svampe og tang er også umami smag.

Opskrifter og tips venligst udlånt fra Syltedronningen

 

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg
/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg