Lær at sylte - med æbler

Chutney er et krydret og sødt/surt tilbehør, som typisk laves på tørrede eller friske frugter. I dette tilfælde æbler og dadler.

Lær at sylte æble-daddelchutney


Chutney er et krydret og sødt/surt tilbehør, som typisk laves på tørrede eller friske frugter. En chutney består af mange ingredienser, der er kogt sammen til en marmelade lignende lækkerbisken og det er dejlig nemt at lave.

Chutney er velegnet til kød og vegetariske gryderetter, burger, smørrebrød, ost og meget mere.

Æbler er noget af det mest alsidige at sylte med. Ikke kun fordi de giver god sødme og struktur, men også fordi de indeholder masser af pektin. Pektin er det naturlige stivelsesmiddel, som giver en god konsistens og pektin fra æbler kan udvindes og omdannes til pektin pulver.

Men pektin er ikke nødvendigt når vi skal lave chutney. Her er det æblets sødme og struktur vi er efter. Den milde og nogen gange syrlige æblesmag passer sammen med rigtig mange andre ingredienser. I en chutney er det perfekt fordi her skal sødme og syrlighed blandes med kraftige krydderier til en rigtig smagsbombe. En chutney skal koge i ca. en times tid, men jo længere tid den koger, og jo længere tid den står i glasset, jo bedre smager den faktisk.

Find opskriften på Syltedronningens æble-daddelchutney her

Har du lyst til at prøve kræfter med at sylte, så kig nærmere på Syltedronningens andre opskrifter, som fx bagte rødløg eller blommemarmelade.

 

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png