Lad det simre – nem simremad for hele familien

Det er koldt udenfor, og det er tid til at varme op under komfuret med lækre simreretter, der spreder hygge og varme.

Gode gryderetter behøver ikke tage lang tid, men er der ekstra tid i weekenden, kan retten sættes over i løbet af eftermiddagen og samle saft og kraft hele dagen.

Der er rig mulighed for at tilføje masser af grønt til simreretterne, der giver lidt knas og som sørger for at hele familien får Én Mere Om Dagen.

3 GODE RÅD TIL SIMREMADEN

  • En simreret er lækker, når den er frisklavet, men mindst lige så lækker, når det er optøet fra frys. Lav dobbelt portion, når du alligevel står ved komfuret. Det er guld værd, når hverdagen har været lang, og det tager sjældent længere tid at tilberede.
  • Hak lidt grønkål eller spidskål helt fint og drys det henover tallerkenerne inden servering. Det grønne element er indbydende at se på og giver en dejlig sprødhed til retten.
  • Simreretter er en god måde at få tømt køleskabet på. Hak gulerødder, æbler, aubergine eller rødbede og giv ekstra farve og smag til aftensmaden.

Prøv vores opskrifter på simreretter – et sikkert hit i familien.

 

Vintergryde med grøntsager

Skøn simremad med et mix af rodfrugter - gulerødder, beder, knoldselleri og persillerod. Servér gryderetten med brød, ris eller kartoffelmos. 

Se opskriften her.

Tekst og foto er udlånt til Sæson af kogebogen Kødfri Mandag, Samvirke.

 

Simregryde med stegte æbler og porre

Asiatisk inspireret simregryde med hvidkål og æbler.  En nem og uhøjtidelig simregryde med masser af grønt.

Se opskriften her.

Opskrift og styling: Lone Kjær, Foto: Anders Schønemann

 

Vegetarisk gryderet med svampe og perleløg

Se opskriften her.

Opskrift, styling og foto: Linn Grubbström

 

Gryderet med rodfrugter og urter

Denne dejlige gryderet smager himmelsk! Porre, gulerødder, knoldselleri og grisekød i en skøn symfoni. 

Se opskriften her.

Opskrift: Katrine Klinken, Foto: Henrik Freek

 

Grøn simregryde

En skøn vegetarisk gryde fuld af grønne lækkerier tilsat sydlandsk stemning med blandt andet rodfrugter, græskar, champignon, oliven og pinjekerner.

Se opskriften her.

Opskrift og styling: Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastoft

 

Stroganoff i en fart

Bøf stroganoff med kartoffel-selleri-mos kan tilberedes i en fart eller simre i længere tid. 

Se opskriften her.

Opskrift og styling: Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastoft

Se alle Sæsons opskrifter på gryderetter her. 

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png