Kunsten at skære ud

Grib en gulerod. Prøv forskellige udskæringer og bestem, om guleroden skal være hård, blød, saftig eller sprød. Udskæringen af frugt og grønt betyder mere end man umiddelbart forestiller sig og kun fantasien sætter grænser for variationen.

På den måde kan du gøre maden mere varieret – og smukkere. Du kan sætte dit eget personlige aftryk på en ret og allervigtigst: Du lærer at vælge den udskæring, som passer til tilberedningen. Alt sammen forhold, som får det bedste frem i grøntsagerne og skærper appetitten.

FIRE FIKSE RÅD, NÅR DU SKÆRER UD

VÆLG UDSKÆRING EFTER TILBEREDNING. Bittesmå tern, eller helt tynde flager skåret med en tyndskræller, er gode i en salat. Skru op for tykkelsen, hvis du vil stege. I en wok går det stærkt, så skær rimeligt tyndt, ca. ½ cm

UDSKÆRINGEN FORANDRER UDSEENDET, VOLUMEN OG MUNDFORNEMMELSEN, så maden bliver en oplevelse hver gang. Skær for eksempel en gulerod i flager, bittesmå tern eller skrå skiver

UDNYT GRØNTSAGERNES SMUKKE FORMER. En blomkålsbuket skåret papirstyndt, et rødløg eller fennikel skåret i ultratynde både i stedet for skiver, eller rødkål i tynde, tynde strimler overflødiggør pynt. En smuk udskæring fortæller, at afsenderen har gjort sig umage

HOLD KNIVE SKARPE og husk at rivejern og tyndskrællere har en hvis levetid. Et mandolinjern er oplagt, hvis du vil skære grøntsager i tynde, smukke flager, men pas på fingrene.

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png