Jeg vil have et langt og godt liv

Manu Sareen er minister, forfatter, far til tre og fan af god mad. Foruden en masse andet.

Minister for børn, ligestilling, integration og socialeforhold. Forfatter til prisvindendebørnebøger om Iqbal Farook og twistede nyfortolkninger af H.C. Andersens eventyr. Står også bag politiske fagbøger samt kogebogen ’Vores indiske køkken’. Kom til Danmark som 4-årig med sine indiske forældre. Vokset op på Islands Brygge. Far til tre

Efter fire lange måneder uden køkken i den nye lejlighed, kan Manu Sareen endelig kaste sig over potter og pander, som han har længtes efter ”Mad betyder rigtig meget for mig, og jeg går op i, hvad jeg spiser. Det skal være ordentlig, sund mad af god kvalitet. For jeg vil gerne passe på mig selv, så jeg kan få et langt og godt liv. Jeg vil have det hele med!”

Manu elsker at lave mad. I køkkenet kobler han af, bruger sine sanser og eksperimenterer. Og han tager hellere end gerne sine børn med. Det er bare ikke sket så tit på grund af de lange arbejdsdage. Den står ganske ofte på takeaway. ”Men så er det kvalitetstakeaway med rigtige middagsretter og godt med grøntsager frem for fastfood fra frituregryden. Det har jeg heldigvis mulighed for at vælge”, fortæller han.

Børnene Cilja på 17, Felix på 14 og Alvin på 9 år skiftes til at bo hos deres mor og hos Manu. ”Heldigvis tager Ministeriet højde for, når jeg har mine børn. Så det giver mig faktisk en mulighed for at se dem mere og på en anden måde end før.”

I barndomshjemmet på Islands Brygge var det Manus mor, der lavede mad efter indiske traditioner. Det var ikke noget, han blev inddraget i, men det var med til at vække interessen for mad. En interesse han gerne vil give videre til sine børn. ”For nogle år siden gik min datter til madlavning på Meyers Madskole, og dér fik hun i den grad smag for det. Pludselig stod hun på terrassen og ville røge en laks. Det gjorde mig vildt glad.” 

Børnene er ikke kræsne. De spiser, hvad der kommer på bordet. Også rosenkål. Hemmeligheden er ifølge Manu at slappe af overfor deres madindtag. ”Jeg har arbejdet i daginstitution i mange år, og her er der altså ikke basis for særbehandling. Det lærer børnene lynhurtigt. Hvis mine unger rynker på næsen af en ret, får de lov at levne – uden drama. Så kan de godt være lidt sultne. Men der er jo ny mad på bordet næste dag.”

Måltidet er et vigtigt socialt samlingspunkt for Manu, og han fortæller med julelys i øjnene om sin seneste anskaffelse til den nye lejlighed: Et tre meter langt spisebord med plads til fjorten mand. ”Og det skal omringes af venner og familie. For selvom jeg arbejder rigtig meget og elsker det, skal der også være plads til samvær, røverhistorier og lidt god rødvin!”

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png