Hjælp, grøntsagerne kommer

Oktober betyder Halloween og masser af dejlige græskar i sæson. Skru op for uhyggen, når der skal laves mad op til den amerikanske mærkedag. Her finder du fem af Sæsons opskrifter på Halloween mad.

Det er græskarsæson, og når der er blevet skåret græskarhoveder til den helt store guldmedalje, er det tid til at kigge på de (u)hyggelige retter, der passer til Halloween. De er slet ikke så farlige, som man skulle tro!

3 tips til det uhyggelige halloween-køkken

  • Lad det krible og krable i køkkenet. Der kan laves mange sjove edderkopper med udskåret frugt eller grønt sat sammen med tandstikker.
  • Det udskårne græskarhoved gemmer på mange gode sager. Når kernerne er pillet fri for kødet, skal de koges i 20 minutter, og så ristes i ovnen i ca. 30 min. Det er perfekt salattopping eller som knas på gulerodsbollen.
  • Læg græskarkødet på frys, når i skærer ansigter ud. Så er der til en lynhurtig græskarsuppe på en blæsende efterårsdag.

Her har vi samlet 5 af Sæsons opskrifter, der passer perfekt til halloween. Opskrifterne er et sikkert his hos familiens små zombier, monstre, hekse og skeletter.

 

1. Gulerodsmumier

Disse uhyggelige gulerodsmumier, kan tilberedes i en fart, med færdiglavet pizzadej. Tag ungerne med i køkkenet og få dem til at vikle dejen om gulerødderne.

Find opskriften her.

Opskrift og styling: Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastoft

 

2. Græskarboller med kerner

Giv de hjemmebagte boller et skud græskar. Det giver saft og en flot, orange farve. Græskaret bages i ovnen og græskarkødet moses med en gaffel inden det tilsættes til dejen.

Find opskriften her.

Opskrift og styling: Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastoft

 

3. Edderkoppeburgere

Prøv en skræmmende god burger! Sæsons edderkoppeburger med agurkearme og hugtænder af gulerødder.

Tip! Lav ekstra agurke- og gulerodstænger - så får I nemt En Mere Om Dagen.

Find opskriften her.

Opskrift og styling: Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastoft

 

4. Bagt græskar med hasselnødder, parmesan og smørstegt salvie

Ovnstegt græskar kan både fungere som en hovedret eller som tilbehør til efterårets retter. Retten tager kun et kvarter at tilberede, hvorefter den passer sig selv i ovnen.

Find opskriften her.

Opskrift og styling: Nadia Mathiasen, Foto: Columbus Leth

 

5. Pizza med hokkaido

En rulle pizzadej, hokkaido i tynde skiver, lidt ost, bacon og et drys rosmarin. Så nemt kan det være at lave halloween mad. 

Find opskriften her.

Opskrift og styling: Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastoft

 

Du kan se alle Sæsons opskrifter med græskar her.

 

 

 

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png