Helt specielle æbler

Hvad er det der gør æbler, som er produceret på vores breddegrader til noget helt specielt? Bliv klogere på smag, sorter, dyrkning og sikkert også et par fakta du ikke anede om æbler

Tre gode grunde til at gnaske løs

Smagen er intens på vores breddegrader, som er den nordligste grænse for at dyrke æbler. Her kæmper æblerne for at nå at blive modne, mens det veksler mellem varme, kulde, sol, regn og blæst. Modstanden giver alle sorter en mere intens og nuanceret smag og aroma. Hver dyrkningssæson er forskellig og afhænger utrolig meget af hvilket vejr vi har haft. I år har det ikke været så varm, som sidste år, hvilket betyder at træerne har været mindre stressede og derfor produceret en rigtig flot frugt. Samtidig har den våde sommer ført til sprøde og saftige æbler.

Vi satser på biologisk bekæmpelse af skadedyr og minimal sprøjtning.

Vores lange æblesæson, som varer fra august til maj. Fra de friske og saftige sommeræbler, som skal nydes straks, til de smagfulde efterårsæbler og til sidst de aromatiske vinteræbler med god holdbarhed takket været overvintring på såkaldte æblehoteller.

 

Vidste du at....

Der er mere end 2.7 mio æbletræer i Danmark. hvilket svarer til ca. 1 træ for hver anden dansker

De to mest dyrkede æblesorter er Ingrid Marie og Elstar

I 2014 blev der produceret over 35 tons æbler

Æbler holder sig bedst i køleskabet. Læg blot et par stykker frem ad gangen i en skål.

 

Lad dig friste

Af de mange middagsretter, salater og skønt bagværk med  æbler i vores opskriftsdatabase.

 

Har du styr på æblersorterne?

Download Sæsons æbleguide

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png