Grønt i dit bagværk | Tips til at bruge mere grønt

Grønt i dit bagværk

Har du prøvet at putte grøntsager i dine boller eller i din kage?

Fordelene ved at bage med grønt er mange. Brødet holder sig friskt i længere tid, og det er en men måde at få mere grønt i hverdagen. 

Prøv dig frem og lad dig ikke skræmme af de grøntsager, som du ikke har brugt før!

Rodfrugter, som fx gulerødder, rødbeder og jordskokker er super gode i bagværk, men også squash, løg og porre er værd at eksperimentere med. Vælger du at bruge porre eller løg er det dog en god idé at stege dem på panden og køle dem ned, inden du putter dem i dejen.

Indenfor bagning kan alle typer af rodfrugter erstattes med andre rodfrugter. Så hvis der fx står gulerødder i opskriften, kan du sagtens bruge pastinak eller rødbede i stedet. På den måde kan du udnytte rester af grøntsager fra køleskabet og derved mindske madspild.

Du kan lade dig inspirere af udvalgte Sæson opskrifter med frugt og grønt i bagværk:

Blomkålsboller
Boller med spinat og gulerod
Broccoliboller med saft og kraft
Grønne scones
Rødbede-chokoladekage med nødder 
Saftige gulerodsboller med havregryn
Squashboller med kerner
Æble-kardemommeboller

 

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png