Grønne drys

Hvordan får du krydderurterne med i madlavningen? bliv klogere på hvordan man kan lave pesto uden olie og om hvilke krydderurter der kan simre med i varme retter. 

Mix forskellige friske krydderurter med sæsonens spæde salater, brug urterne i olie- og yoghurt dressinger eller som topping på gryderetter. Vær ikke så bange for, hvad der passer til hvad. Leg med brøndkarse, dild, kørvel og basilikum.

Lad krydderurter med kraftige blade simre med i varme retterVarier maden med for eksempel rosmarin, timian og salvie, og glæd dig til resultatet. Når urterne koger med i en ret fra starten, kan maden godt varmes op igen næste dag, da eventuelle jordbakterier dør.

Husk friske krydderurter på forårets frokostborde. Alle elsker smagen. De flotte, grønne farver er slik for øjnene og passer godt til årstiden. Brug urterne i rigelige mængder og mix dem gerne, for eksempel som modspil til sildens fedme. Vær kreativ med purløg, persille, dild, frisk koriander og basilikum.

GRØNNE DRYS
GREMOULATA
Hak 1 bundt bredbladet persille fint og vend med revet skal af 2 økologiske citroner og 2 fed presset hvidløg

PESTO UDEN OLIE
Hak 1 håndfuld frisk basilikum og vend med 1 håndfuld hakket persille, 50 g hel revet parmesanost, 1 fed presset hvidløg og 50 g hakkede mandler. Smag til med salt og peber

KORIANDERSALSA
Hak 1 håndfuld koriander og vend med 1 finhakket grøn peberfrugt, 1 fed presset hvidløg og 50 g hakkede salte peanuts

MYNTEDRYS 
Hak 1 potte mynte og vend med revet skal af 1 økologisk citron, 1 spsk. rørsukker og korn af 1 stang vanilje.  Perfekt til koldskål, desserter, is og lign

Opskrifter: Lone Kjær

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png