Gode tips til at inddrage dine børn i indkøb

Gør indkøb med dine børn sjovere

Nu er der mulighed for at gøre indkøbsturen lidt sjovere med Sprogtanternes 12 flotte indkøbskort til børn. På den måde inddrager du barnet i en hverdagshandling og samtidig er indkøbskortene et skridt mod barnets første læsning.

Undersøgelse viser at familier, som formår at inddrage børn i indkøb og / eller madlavning i større grad lykkes med at få børnene til at spise mere varieret, herunder mere frugt og grønt. I mange familier foregår indkøb på vej fra job og institution hvor ungerne hvor både børn og voksne er trætte efter en lang dag.

Men nu er der mulighed for at gøre indkøbsturen lidt sjovere med Sprogtanternes 12 flotte indkøbskort til børn. Børnene kan alt efter alder, få et eller flere kort af gangen og så finde de varer der er på kortet. På den måde inddrager du barnet i en hverdagshandling og samtidig er indkøbskortene et skridt mod barnets første læsning.

Når I benævner f.eks æblet, kan I gøre barnet opmærksom på at der står "æble" under billedet. Hvis barnet har lyst, kan han også skrive sin egen indkøbsliste, ved at skrive ordene af fra kortene.

For Sprogtanterne er det vigtigt at sprog ikke bliver noget der skal ordnes oven i alle de andre ting, man skal nå i familien. Sprog skal indgå helt naturligt i hverdagens gøremål. Husk at det er vigtigt at udvikle barnets ordforråd hele tiden i takt med deres alder.

Sæt ord på det du og dit barn laver.
F.eks når I laver mad sammen. Her er der rig mulighed for at sætte ord på alle de forskellige madvarer og køkkenredskaber der bliver brugt og sammen fordybe sig i madlavningen.

Læs højt med og for dit barn.
Allerede fra barnet er ca. 9 måneder kan man som forælder begynde at læse højt sammen med sit barn. Vælg bøger med enkle billeder og tal om det I ser på billederne.

Lad barnet have adgang til bøger.
Væn barnet til at have bøger på lige fod med andet legetøj. Køb evt. nogle bøger i genbrug, så kan de blot smides ud, når de ikke kan hænge sammen længere.

www.sprogtanterne.dk eller følg os på Instagram og Facebook.

 

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png