Gode råd til at give børn mod på at smage forskellige madretter

Giv dine børn madmod

Synes du at du har kræsne børn? Tag dine børn med i køkkenet og giv dem mere madmod. Sæson giver dig et par gode råd, som kan hjælpe familien på vej og give dine et større "madmod".

Har du også svært ved at få dine børn til at spise nye og, for dem, ukendte grøntsager?

Nogle familier oplever kræsenhed og mangel på madmod som en stor udfordring i hverdagen. Tag dine børn med i køkkenet og giv dem madmod. Sæson giver dig et par gode råd, som kan hjælpe dig på vej og give dine et større "madmod":

 

  • Tag børnene med på indkøb og lad dem være med til at vælge hvad der skal på menuen (f.eks.” Vælg 3 grøntsager vi skal bruge i aftensmaden”).
  • Tag børnene med i køkkenet og lad dem være med til madlavningen. Mad som man selv har lavet, er meget mere spændende at smage på!
  • Bevar et positivt fokus på det at lave mad. Hvis du som forælder virker interesseret i det, vil dine børn også vise interesse. Madlavningssituation såvel som spisningen kan blive den hyggeligste tid på dagen.
  • Mist ikke selv modet - børn skal sandsynligvis præsenteres / smage på en grøntsag mange gange før de lærer at kunne lide den.

Læs også artiklen om hvordan du er en god forælder i et køkken og se med på vores video om hvordan man bedst laver mad sammen med sine børn

Du kan også finde inspiration og børnevenlige opskrifter med trin-for-trin guides i vores juniorunivers.  

 

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png