Dejlige Clara Friis

Clara Friis er en sprød og saftig pære med smukt svungne former.  En af de bedste spisepærer der findes, men også velegnet til både salater og supper. Lad dig inspire hos Sæson 

Den tynde skræl er glat og græsgrøn, og frugtkødet er mere fast end hos de ældre pæresorter. Spis Clara Friis lige så dejlig som den er, og prøv Sæsons lækre opskrifter.

Pæresalat med timian og feta
Pærer med kanelcreme
Yoghurt med æblesalsa
Chokomuffin med pæreslice
Pæretærte med mazarincreme
Upside down kage med pærer
Linsesuppe med pærer og bacon

En fornem historie

Clara Friis har en fornem historie. Hofjægermester Carlsen opdagede pæren, da han i 1850’erne gik tur ved Skensved mellem Roskilde og Køge. Carlsen fik lov at navngive den dejlige pære efter sin afdøde hustru komtesse
 Clara Kragh-Juel-Vind-Friis.

Nu dyrkes Clara Friis i stor stil, her hvor den hører til på de nordlige breddegrader.

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg
/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg