Krydderurter som smagsgiver | Tips og tricks til at mestre det grønne drys

Brug krydderurter som smagsgiver

Pift dine retter op med et skønt mix af krydderurter.

Krydderurter er de perfekte smagsgivere. Mix forskellige friske krydderurter. Vær ikke så bange for, hvad der passer til hvad.

Mange krydderurter kan bruges friske som topping på varme retter, i salat eller i dressing. Det er typisk krydderurter med lette, lyse og tynde blade som fx brøndkarse, kørvel og basilikum.

Lad krydderurter med kraftige blade simre med i varme retter. Prøv for eksempel rosmarin, timian eller salvie og glæd dig til resultatet. 

Krydderurter kan også bruges i sauce, salsa og pesto. Her får 4 nemme, lækre opskrifter:

GREMOULATA

Gremoulata er perfekt tilbehør til gryderetter.

Sådan gør du: Hak 1 bundt bredbladet persille fint og vend med revet skal af 2 økologiske citroner og 2 fed presset hvidløg

PESTO UDEN OLIE

Pesto kan bruges til mange retter fx på brød eller pastaretter.

Sådan gør du: Hak 1 håndfuld frisk basilikum og 1 håndfuld frisk persille og vend det med 50 g hel revet parmesanost, 1 fed presset hvidløg og 50 g hakkede mandler. Smag til med salt og peber

KORIANDERSALSA

En skøn salsa som smager perfekt på et styk ristet flûte.

Sådan gør du: Hak 1 håndfuld koriander og vend med 1 finhakket grøn peberfrugt, 1 fed presset hvidløg og 50 g hakkede salte peanuts. 

MYNTEDRYS 

Myntedrys er perfekt til koldskål, desserter, is og lignende.

Sådan gør du: Hak 1 potte mynte og vend med revet skal af 1 økologisk citron, 1 spsk. rørsukker og korn af 1 stang vanilje. 

Opskrifter: Lone Kjær

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png