Blomkålssovs

Blomkålssovs kan bruges som erstatning for bechamelsauce i lasagne, eller som en cremet grøntsagssauce til pasta.

Lav en cremet sauce ud af kogt blomkål og brug den som erstatning for bechamelsaucen i lasagnen eller vend den i pasta. Til en portion sauce til 4 personer bruges 1 lille blomkål á ca. 500-600 g.

  1. Kog blomkålet mørt i grøntsagsbouillon.
  2. Hæld bouillonen fra blomkålen, men gem 3 dl  til saucen senere.
  3. Steg 1 grofthakket løg og 3 fed hakket hvidløg gyldent i 1 spsk olivenolie.
  4. Kom de stegte løg i en blender sammen med den kogte blomkål, 3 dl bouillon, 1 dl madlavningsfløde, 3 tsk finthakket frisk timian, ½ tsk salt og 1 tsk æblecidereddike.
  5. Blend til en cremet sauce og smag til med salt og peber.

Tip, styling og foto: Julie Karla

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png