Begynderguide til grønkål

Synes du, at grønkål kan være svært at tilberede, eller ved du måske slet ikke, hvordan du skal bruge grønkål i madlavning? Læs vores begynderguide til grønkål her

Grønkål er en vintergrøntsag og har sæson fra oktober og helt frem til februar. Der er mange forskellige tilberednings- og anvendelsesmuligheder med grønkål, og så rækker det langt for pengene. Dog kan de store og krusede grønkålsblade med en stærk kålsmag kræve lidt ekstra kærlighed i køkkenet, hvis de skal være spændende at tygge sig igennem ved middagsbordet.
Sæson har lavet en begynderguide til, hvordan du step for step klargøre grønkål i køkkenet, og hvordan du efterfølgende kan bruge den.

Begynderguide til klargøring og tilberedning af grønkål

Step 1:
Rib bladende af stænglen.

Step 2:
Skyld grønkålen grundigt under koldt vand eller i en skål.

Step 3:
Slyng grønkålen i en salatslynge eller lad det tørre på et rent viskestykke.

Step 4:
Opbevar grønkålen på køl, hvor den kan holde sig i op til 3 uger.

Step 5: 
Vælg mellem fire følgende tilberedningsmuligheder og se forslag til opskrift

Uundværlige kåltips

  • Skal kål spises rå, snittes den fint og drysses med lidt salt og sukker. Derefter krammes den godt, indtil kålen falder lidt sammen. Det gør kål lettere at spise og mere delikat.
  • Snit grønkålen på én gang og smid det i en plastpose i køleskabet, så du hurtigt kan lave en salat eller andet i løbet af ugen.

Find flere kåltips her

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg
/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg