Begynderguide til grønkål
Synes du, at grønkål kan være svært at tilberede, eller ved du måske slet ikke, hvordan du skal bruge grønkål i madlavning? Læs vores begynderguide til grønkål her
Synes du, at grønkål kan være svært at tilberede, eller ved du måske slet ikke, hvordan du skal bruge grønkål i madlavning? Læs vores begynderguide til grønkål her
Grønkål er en vintergrøntsag og har sæson fra oktober og helt frem til februar. Der er mange forskellige tilberednings- og anvendelsesmuligheder med grønkål, og så rækker det langt for pengene. Dog kan de store og krusede grønkålsblade med en stærk kålsmag kræve lidt ekstra kærlighed i køkkenet, hvis de skal være spændende at tygge sig igennem ved middagsbordet.
Sæson har lavet en begynderguide til, hvordan du step for step klargøre grønkål i køkkenet, og hvordan du efterfølgende kan bruge den.
Begynderguide til klargøring og tilberedning af grønkål
Step 1:
Rib bladende af stænglen.
Step 2:
Skyld grønkålen grundigt under koldt vand eller i en skål.
Step 3:
Slyng grønkålen i en salatslynge eller lad det tørre på et rent viskestykke.
Step 4:
Opbevar grønkålen på køl, hvor den kan holde sig i op til 3 uger.
Step 5:
Vælg mellem fire følgende tilberedningsmuligheder og se forslag til opskrift
Uundværlige kåltips