Det vidste du ikke om champignon | Sæson

5 ting du måske ikke vidste om champignon

Vidste du at champignon kan hjælpe dig med at spare på saltet? at man kan købe danske champignon året rundt? eller måske at champignonen hverken er en plante eller et dyr? bliv klogere på de små hvide vidundere her.

Du kan få lokale champignon året rundt
Herhjemme dyrkes champignon inden døre i mørklagte huse med varme og høj fugtighed. Svampene er baseret på naturlig kompost, som blandt andet består af hestegødning, halm og rugkerner.;

Champignon er god slankemad
Med champignon får du de byggesten, kroppen har brug for, uden der følger mange kalorier med. De har få kulhydrater, meget lidt fedtstof, ingen kolesterol og et højt indhold af proteiner, fibre, vitaminer og mineraler

Du kan sparer på saltet med champignon
Tilberedte champignon har meget umami, som kan beskrives som en fyldig kødsmag. Derfor behøver du ikke bruge så meget salt i maden, da svampene i kraft af umamien giver smagsfylde og større tilfredsstillelse ligesom salt.

Du kan skøre ned på kødet med champinon
Erstatter du en del af kødet i varme retter med champignon, du får bare retter med et lavere indhold af fedt og protein. Samlet set bliver energiindtaget mindre*. Så vil du spise mindre kød, er det oplagt at ”forlænge” dine kødretter med champignon.

Champignon er hverken planter eller dyr
De små hvide størrelser tilhører svamperiget og vokser ved at nedbryde plantemateriale. Champignon hører hjemme i en varieret kost.

Kilde: Lektor Hanne L. Kristensen, Aarhus Universitet, Institut for Fødevarer.

* Kilde: Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png