Æg her og der og alle vegne

Få inspiration fra Samvirkes kogebog, "Æg", og se hvordan æg kan bruges sammen med frugt, grønt og nødder til alle dagens måltider.

Æg tryller med vores mad. Æg kan anvendes på utallige måder og er måske en af de fødevarer, som besidder flest tekniske egenskaber. Æg samler grøntsagerne i omeletten, fungerer som emulgator i en mayonnaise og kan bruges i sin enkle form på en æggemad.

Mad fra Samvirke
”Æg” er en af de nyeste bøger fra den populære Samvirkeserie, der i alt tæller 10 bøger. ”Æg” er en enkel kogebog med 30 opskrifter, som giver grundlæggende køkkenviden, masser af inspiration og tips til en nem og lækker hverdagsmad med æg.

Sæson har udvalgt fem opskrifter, én fra hver af bogens fem kategorier, som giver inspiration til, hvordan æg kan bruges sammen med frugt, grønt og nødder.

Morgenmad
Morgenmadsmuffins med æble og rosin: Saftige muffins til morgenmaden eller madpakken som smager sødt af æble, rosiner og kanel. Brug også gulerod, banan eller pære i stedet for æble

Frokost
Stegt grønkål, tomater og chorizo – toppet med spejlæg: En lækker frokost eller en nem aftensmad. Tilpas opskriften efter sæson og brug eksempelvis spinat eller bladbeder i stedet for grønkål.

Aftensmad
Stegte nudler med æg og blandede grøntsager – eggfried noodles: En farverig vegetarret med masser af grøntsager. Varier opskriften alt efter hvilke grøntsager, du har i køleskabet. Sørg for ikke at overstege grøntsagerne, så de bevarer sprødheden.

Dessert
Citrusfromage med hvid chokolade og pistacie: Saften og skallen fra både citron og appelsin giver desserten en frisk og syrlig smag.

Bagværk
Nøddebrød: Brødet er baseret på nødder og æg og indeholder ikke mel. Spis det til ost eller som mellemmåltid, og opbevar brødet på køl, hvor det kan holde sig i en uges tid.

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png