Lad børnene gå i køkkenet… De kan nemt selv lave denne velsmagende tomatsuppe. Det er enkelt, og det kræver kun lidt planlægning, før familiens yngste med stolthed kan sige værsgo´.


Tilberedning

30 min + bagetid - 4 personer

 

Halver tomaterne og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Skær løgene i kvarte og læg dem på bagepladen ved tomaterne sammen med presset hvidløgsfed.

Dryp olivenolie over og krydr med timian, salt og peber. Bag tomaterne i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min.

Kom de bagte tomater med løg og hele balladen i en gryde. Blend til en lind suppe. Juster konsistensen med bouillon, afhængig af hvor vandholdige tomaterne er. Varm suppen op og smag til med balsamicoeddike, sukker, salt og peber.

kær brødene i tern. Vend med olivenolie og fordel dem på en bageplade med bagepapir og drys med salt. Bag croutonerne i ovnen ved 200 grader i 6-8 min. til de er sprøde.

Server suppen med frisk basilikum og croutoner

TIP: På en sommerdag kan suppen serveres kold toppet med finthakkede agurker, tomater og peberfrugter, lidt a la en gazpacho.

 

Opskrifter og styling Lone Kjær, Foto Anders Schønnemann

 

/media/2556/slider_ny_app_mobil_2.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.