Lækker moussaka med ekstra grøntsager. Den tager lidt tid a lave, men det glemmer du alt om, så snart du tager første bid.

Tilberedning

+ 60 min. - 4 pers

Pil og hak løgene. Skræl rodfrugter og skær dem i tern ca. 1 x 1 cm. 
Varm olien i en stor gryde og svits løg og presset hvidløg et kort øjeblik. Tilsæt kødet og brun det ved god varme. Kom rodfrugter i gryden og steg i yderligere et par minutter. Tilsæt tomatpure, hakkede tomater og oregano og lad saucen simre ved svag varme under låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og smag kødsaucen til med salt og peber.
 
Skær auberginer i skiver på ca. 1 cm tykkelse. Pensl med olie og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 10 min. ved 180 grader.

Skræl bagekartoflerne og kog i ca. 10 min. afkøl en smule før de skæres i skiver.

Varm 4 dl mælk i en gryde. Ryst resten af mælken med hvedemel til en jævning. Rør jævningen i mælken og kog i ca. 2 min. Tilsæt muskatnød og ost og smag saucen til med salt og peber.

Tænd ovnen på 225 grader.

Læg lagvis kartofler, aubergineskiver, kødsauce og bechamel i et ovnfast fad ca. 20 x 30 cm. Drys med reven ost og bag i ovnen i ca. 30 min. til moussakaen er gylden og fast. Lad stå ca. 10 min. før servering.

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Line Falck

 

 

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.