En populær klassiker, der aldrig går af mode

Tilberedning

45 min - 4 personer

Snit det hvide af porrerne i skiver og skyl dem godt i koldt vand. Varm olien op i en tykbundet gryde og svits porrer og hakket hvidløg. Tilsæt kartofler og selleri i grove tern, bouillon, laurbær og timian og lad det simre under låg i ca. 30 min.

Fjern laurbær og timiankviste, purér suppen i en foodprocessor og kom den tilbage i gryden. Kog suppen op under omrøring og smag til med salt og peber.

Steg bacon sprødt og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle. Server suppen med knust bacon og groft hvedebrød

Tip
Erstat eventuelt sellerien med persillerødder, pastinak eller en blanding af begge.

Du kan skifte bacon ud med ristet lufttørret skinke, fx parmaskinke: læg 1 pakke (70 g) i tynde skiver på en rist med bagepapir. Bag skinkeskiverne i ovnen ved 200 grader til er sprøde. Tag dem ud og smuldr dem over suppen ved servering.

Energi pr. person:
2300 kJ (540 kcal)
Fordelt på: 
protein 13%
kulhydrat 66%
fedt 21% (13 g)

Frugt og grønt pr. person: Ca. 200 g

Læs mere om

/media/2556/slider_ny_app_mobil_2.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.