Fortrinlig ret med masser af smag fra grøntsager og med et twist af estragon.


Tilberedning

45 min - 4 pers

Hak løget fint og rør det med kødet sammen med presset hvidløg, hakket estragon, hvedemel og æg. Krydr farsen med salt og peber. 
Skræl jordskokkerne og skær i mundrette stykker. Skær porerne i skiver og skyl dem godt. Rens svampene og skær i skiver.

Varm olien i en gryde og svits jordskokker, porre og svampe et par minutter. Fordel grøntsagerne i et stort ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Tilsæt hakket estragon og hæld bouillon og fløde ved.

Form farsen til kødboller – de skal være lidt mindre end en golfbold. Læg kødbollerne i fadet til grøntsagerne. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader og steg i ca. 30 min. Vend kødbollerne når halvdelen af tiden er gået.
Top evt. med frisk estragon og server med kogte ris.

TIP

Hakket kyllingekød kan erstattes af fx hakket kalve- eller svinekød.

Opskrift & styling: Lone Kjær. Foto: Line Falck

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Kødboller med svampe, porre og jordskokker

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/2556/slider_ny_app_mobil_2.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.