Fingermad i børnehøjde – knasende sprød og en sikker succes. Er der rester tilovers smager de godt i lune pitabrød den næste dag.


Tilberedning

30 min - 4 personer

Skrub kartoflerne, tør dem godt og vend med olien. Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber og bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. til de er gyldne og sprøde.

Skær tomaterne i kvarte. Fjern kernerne og hak tomaterne. Hak løget. Flæk chilien, skrab kerner ud og hak chilien fint. Skyl persillen og slyng den tør.

Varm olien i en lille gryde og svits løg med chili og presset hvidløg et par minutter. Tilsæt tomater, eddike og brun farin og kog i ca. 3 min. til tomaterne er møre.

Tag gryden af varmen og blend med persille. Smag til med salt og peber og afkøl.

Skær kyllingestykkerne i ’bidder’. Vend i mel, sammenpisket æg og rasp tilsat salt.

Varm olie på en pande og steg kyllingestykkerne på begge sider, til de er godt sprøde og kyllingen gennemstegt.

Server kyllingebidder med sprøde kartofler, tomatdip og babyleaves.

 

Opskrifter og styling Lone Kjær, Foto Anders Schønnemann

/media/2556/slider_ny_app_mobil_2.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.