Lækre ovnbagte rodfrugtfritter til fiskefileterne vil helt sikkert være et hit hos mange familier. I kan selvfølgelig springe persillen over i paneringen, hvis I synes det er for besværligt.


Tilberedning

60+ min - 4 personer

Bland rasp, persille, salt og peber sammen. Du kan vælge at komme det i en foodprocessor eller blender og mikse det godt sammen, det bliver flot grønt. Vend fiskefileterne i sammenpisket æg og herefter i raspblandingen. Steg dem i olie på en slip-let pande.

Kom pickles i en blender og mix det jævnt. Rør det sammen med creme fraiche i en skål. Smag til med karry, salt og peber. Stil det i køleskab indtil servering.

Skræl kartofler, rødbeder, persillerødder og gulerødder og skær dem i fritter. Kom fritterne i en skål og vend dem med oregano, olivenolie og flagesalt. Fordel fritterne på bagepapir. Bag dem sprøde i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe i ca. 45-50 minutter.

Tip
Hvis du ikke vil have at den røde farve fra rødbederne skal smitte af på de andre grøntsager, kan du holde dem adskilt fra de øvrige fritter, både når olien vendes i og under ovnstegningen.

Opskrift og styling: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Henrik Freek

/media/2556/slider_ny_app_mobil_2.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.