Vi elsker kartoffel-porre suppe, især når den får et mellemøstligt twist.  


Tilberedning

45 min - 4 Personer

Rist nødder og sesamfrø på en tør pande til de får farve. Tag nødderne af panden og hak dem groft. Rist krydderier og peberkorn på panden til de begynder at dufte. Tag krydderierne af panden og stød dem i en morter. Bland krydderier med  nødder, sesamfrø og salt. Afkøl krydderiblandingen. 

Skræl kartoflerne. Rens porrerne og skær i skiver. 

Varm olien i en gryde og svits kartofler og porre sammen med presset hvidløg og krydderier, uden at det tager farve. Hæld bouillon på grøntsagerne og læg låg på gryden. Lad suppen simre i ca. 15 min. Hæld kokosmælk i suppe og smag til med salt og peber.

Skær brødet i stænger og vend med olien. Fordel brødet på en bageplade og rist i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. til det er gyldent.

Server suppen med koriander, dukkah og brødsticks.

Tip: Dukkah er en mellemøstlig krydderiblanding med nødder. Den kan sagtens tilberedes i forvejen, hvis du opbevarer den i et glas med tætsluttende låg.

Tip: Skyd genvej og køb færdiglavet Dukkah hos grønthandleren eller i en specialbutik.

Opskrift og styling: Lone Kjær, Foto: Henrik Freek

Læs mere om

/media/2556/slider_ny_app_mobil_2.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.