Vi elsker en god chili og det gør de flest unger også. Server med brød og en kålslaw.

Tilberedning

30 minutter - 4 personer

Chili con carne
Hak løget. Flæk chilierne, skrab kerner ud og hak chilierne fint.

Skræl gulerødder og pastinakker og skær i tern ca. 1 x 1 cm.

Varm halvdelen af olien i en stor gryde og svits løg, chili, presset hvidløg og kød et par minutter.

Tag kødet op. Varm resten af olien og brun grøntsagerne. Tilsæt det brunede kød og krydderier og vend det hele godt sammen. Steg et par minutter ved god varme. Kom tomatpure, bouillon og hakkede tomater i gryden og lad simre ved svag varme under låg i ca. 10 min. Rør undervejs.

Skyl og afdryp bønnerne og kom dem i gryden. Lad chilien simre i yderligere ca. 5 min.

Tag gryden af varmen og smag chilien til med mørk chokolade, salt og peber og evt. sambal oelek (chilipasta), hvis du ønsker den stærkere.

Kålsalat
Snit kålen fint. Skræl rødbederne og riv dem på den grove side af et rivejern. Vend kål og rødbede med olien. Anret kålslaw og chili con carne og servér med creme fraiche og brød.

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Anders Schønnemann 

/media/2556/slider_ny_app_mobil_2.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.