En ny og lettere udgave af en elsket livret! Kartoflerne er skiftet ud med rodfrugter og lufttørret skinke erstatter flæsket.


Tilberedning

45 min - 4 personer

Rens og skær rodfrugterne i passende stykker. Kom dem i en gryde med såmeget vand, at det lige dækker. Kog rodfrugterne under låg, til de erhelt møre. Lad dem dryppe af og gem lidt af kogevandet.

Mos rodfrugterne groft med en trægaffel eller moser til kartoffelmos. Pisk mosen igennem med mælk, smør samt salt og peber og lidt af grøntsagsvandet, til mosen får den ønskede konsistens. Skærløg i både og sauter dem gyldne og møre i smør og olie under omrøringog krydr med balsamico, salt og peber.

Bred skinkeskiverne på en plade med bagepapir, drys en anelse sukker påog bag dem gyldne og sprøde ved 225 grader, 5-6 minutter. Anret grøntsagsmosen med løg og skinke på toppen og klipper purløg samt server ristet rugbrød til.

Opskrift og styling Vibeke Lehn.
Foto: Henrik Freek

/media/2556/slider_ny_app_mobil_2.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.