En klassiker der altid holder og som vi her har tilsat ekstra grønt - naturligvis !


Tilberedning

45 minutter - 4 personer

Rør hakket kød med salt, revet løg, reven gulerod, karry, mel, æg og mælk. Krydr farsen med peber og lad den hvile ca. 30 min.

Bring vand og salt i kog som angivet på ris-emballagen.

Skræl gulerødderne og skær i tern. Kom gulerødder sammen med ris i gryden og kog som angivet på emballagen.

Smelt smørret i en gryde og brun karryen af. Pisk melet i og spæd til med bouillon lidt af gangen, mens der piskes. Spæd dernæst til med mælk og kog op. 

Skræl knoldselleri og skær i små tern. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i tern.

Form farsen til kødboller på størrelse med en golfbold og kom dem i saucen sammen med knoldselleri og æble. Kog ved svag varme i ca. 8 min. Rør forsigtigt i saucen undervejs, så bollerne ikke går i stykker. Når bollerne ligger i overfladen er de færdige. Smag retten til med salt og peber.

Servér boller i karry med gulerodsris og frisk koriander.

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Anders Schønnemann

/media/2556/slider_ny_app_mobil_2.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.