Rå jordskokker og æbler passer godt sammen – også når de som her bliver vendt i en skøn dressing med spæde salater. Brug evt. en mandolin til jordskokkerne – og bland dem hurtigt med citronsaft – de bliver hurtigt brune.


Tilberedning

30 min - 4 personer

Skrub jordskokkerne omhyggeligt og dup dem tørre. Snit jordskokkerne i meget tynde skiver og bland dem med æble og citronsaft.

Rør ingefær, hvidløg, olivenolie, balsamico samt honning med salt og peber og vend denne blanding med jordskokker og æble, samt rødløg, babyleaves og salte mandler.

Smag evt til med yderligere salt og peber og server salaten.

Velegnet som tilbehør f.eks til røget kød og fisk eller som frokost-buffetret.

Tip
Salte mandler

Smut en god håndfuld mandler, vend dem i lidt god olivenolie og flaget havsalt, bred dem på en plade med bagepapir og rist dem gyldne i ovnen

ved 225°. Vend i mandlerne undervejs, lad dem afkøle og opbevar dem i en tætsluttende beholder.

Energi pr. person:
430 Kcal 
Fedt: 30 % 
Protein: 22% 
Kulhydrat: 48%


Opskrift og styling: Udviklet af Vibeke Lehn

Foto: Henrik Freek

/media/2556/slider_ny_app_mobil_2.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.