Gulerødder

Guleroden stammer oprindeligt fra Afghanistan. Det er en opsvulmet pælerod og før i tiden var den mest populær i farverne lilla, grøn eller hvid. Guleroden indeholder ca. 8% sukkerarter, den har derfor en let sødlig og mild smag. Den gul-orange farve skyldes carotenoider, som også populært betegnes antioxidanter. Der findes forskellige varianter af gulerødder, blandt andet karotter som er små og kugleformede.

 

Tips til tilberedning

  • Brug gulerødder i alle gryderetter – de koger ikke ud
  • Skær gulerødderne i skrå skiver, drys farin og kanel over, og bag dem i ovnen
  • Damp gulerødderne i få minutter, vend dem i lidt olie på panden, og server pesto til
  • Gulerødder er gode i kager og brød pga. deres sødme
  • Gulerødder passer godt sammen med tørrede frugter og nødder

 

Vidste du at...

Den orange gulerod som vi kender den bedst, blev populær i 1800-tallet i Holland, fordi Hollands nationalfarve er orange.

 

Opbevaring

I køleskab 4-6 grader, i plastpose med lufthuller og ikke sammen med frisk frugt. Holdbarheden er 12-14 dage.

Har gulerødderne grøn top, skal den skæres af, når du kommer hjem, ellers bliver gulerødderne bløde. Læg de nye gulerødder i iskoldt vand i en ½ time, hvis de er blevet bløde. Kassér lagrede gulerødder, som er blevet bløde.

 

I sæson

Juli til Maj

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg