Mandag

Spicy gulerødder

Ingredienser

15 min - 4 pers


6 store gulerødder
2 spsk. olivenolie
1 tsk. stødt karry
1 tsk. stødt spidskommen
½ tsk. chiliflager
1 spsk. friskrevet ingefær
Saft af 1 stor appelsin
6 tørrede abrikoser
1 potte frisk koriander eller persille
Salt og peber


Tirsdag

Tjep chili med kålsalat

Ingredienser

45 min - 4 pers


1 løg
1 fed hvidløg
1 rød chili
250 g champignon
300 g rodfrugter fx gulerødder, knoldselleri, pastinakker eller persillerødder
2 spsk. olivenolie
1 spsk. stødt spidskommen
½ spsk. stødt kanel
½ spsk. stødt koriander
400 g hakket oksekød
1 dåse hakkede tomater
1 dl tomatpure
2 dl oksebouillon
1 dåse røde kidneybønner
Evt. chiliflager
Salt og peber

Kålsalat
300 g kål, gerne en blanding af rødkål og hvidkål 
2 æbler
1 spsk. vineddike
1 tsk. sennep
3 spsk. olivenolie
1 tsk. flydende honning

Tilbehør
1 lille bundt koriander
Creme fraiche
1 lime
Nannbrød


Onsdag

Frikadeller med gulerødder

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 løg
500 g hakket kalv og flæsk
1 fed hvidløg
1 æg
1 dl dansk vand
3 spsk hvedemel
Salt og peber
150 g groftrevne gulerødder
Smør og olivenolie til stegning


Torsdag

Æblesalat med rødløg og chili

Ingredienser

15 min - 4 personer


3 spsk friskpresset citronsaft
2 spsk olivenolie
1 rød chili
1 lille rødløg
3 æbler, fx Elstar eller Rød Aroma
Salt og peber


Fredag

Deep pan pizza med jordskokker

Ingredienser

30 min - 4 person


Pizzadej
2 dl lunkent vand
25 g gær
1 tsk salt
75 g grahamsmel
125 g italiensk pizzamel
ca. 100 g hvedemel

Fyld
200 g jordskokker
2 kartofler
2 rødløg
200 g reven mozarella
1 spsk olivenolie
2 tsk timian
salt og peber
100 g rucola