Mandag

Asiatisk kyllingesuppe med kål

Ingredienser

30 min - 4 personer


2 kyllingebrystfileter uden skind og ben
4 gulerødder
1/4 hvidkål eller savoykål
1 porre
250 g svampe
1 rød chili
2 stilke citrongræs
1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
1 spsk friskrevet ingefær
1 ¼ liter hønsebouillon
2 spsk limesaft
1 spsk fiskesauce
1 potte thai- eller rød basilikum

Tilbehør:
Groft brød


Tirsdag

Chili con carne i bagekartoffel

Ingredienser

60 minutter - 4 personer


Chili con carne
1 løg
2 røde chilier
4 gulerødder
2 pastinakker
2 spsk. olivenolie
400 g hakket oksekød
2 fed hvidløg
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 stor dåse tomatpure, 140 g
1 dl bouillon
1 dåse hakkede tomater
1 dåse røde kidney bønner
Ca. 25 g mørk chokolade
Salt og peber

Tilbehør
Bagekartofler
2,5 dl creme fraiche
½ agurk
2-3 tomater i små tern. 


Onsdag

Stegt laks med grøntsauté

Ingredienser

45 min - 4 personer


Sennepskartofler
1 kg kartofler
6 dl mælk
2 spsk hvedemel
2 tsk grovkornet sennep
salt og peber

Grøntsauté
1 squash
2 porre
1 spsk smør
1 bundt persille

4 laksebøffer
1 spsk olie til stegning


Torsdag

Toptunet Thaikylling

Ingredienser

30 min - 4 pers


250 g champignon
2 porre
200 g hvidkål
2 cm frisk ingefær
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
2 spsk. grøn karrypasta
500 g kyllingefilet i strimler
1 dåse kokosmælk
2 dl bouillon
Fiskesauce
1 lime

Tilbehør
Basmatiris
Peanuts eller cashewnødder
1 lille potte frisk koriander


Fredag

Deep pan pizza med tomat, ost og chorizo

Ingredienser

ca. 45 minutter plus hæve- og bagetid - 4 personer


Pizzadej
2½ dl vand
50 g gær
2 tsk salt
200 g durummel
Ca. 150 g italiensk hvedemel (tipo 00)

Tomat sauce
1 løg
2 bladselleri
1 gulerod
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
1 spsk balsamicoeddike
2 tsk tørret oregano
1 tsk sukker
Salt og peber

Topping
200 g mozarella
Ca. 100 g tynde skiver chorizopølse
2 tsk. tørret oregano
Salt og peber
Frisk basilikum