Mandag

Hakkebøf wok amok

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


500 g kål fx hvidkål, rødkål og grønkål
4 gulerødder
2 spsk. olie til stegning
1 spsk. grøn karry
1 fed hvidløg
1 spsk. frisk revet ingefær
½ dl sojasauce
Saft af 1 lime
Østerssauce


Tirsdag

Kylling curry med ris

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


1 løg
1 fed hvidløg
500 g rodfrugter fx knoldselleri, pastinakker, persillerødder
500 g kyllingefilet uden skind og ben
2 spsk. olivenolie
1 spsk. grøn karrypasta
1 dåse kokosmælk
2 dl grøntsagsbouillon
Salt og peber
Saft af 2 lime
2 spsk. fiskesauce
1 bundt forårsløg
1 bundt frisk koriander

Tilbehør
Ris og naanbrød 


Onsdag

Jordskokkesuppe med persille

Ingredienser

30 min - 4 pers


800 g jordskokker
2 løg
3 stilke bladselleri
50 g persille
25 g smør
1 l bouillon
2 dl madlavningsfløde 8%
Salt og peber

100 g bacon i små tern

Tilbehør: rugbrødschips eller sprødristede tynde skiver rugbrød og hakket persille.


Torsdag

Kålpandekager med syltede svampe, syltede rødløg og parmesan

Ingredienser

45 min - 4 personer


3 æg
250 g mel
Lidt salt
15 g smør
6 dl mælk
100 g hakket grønkål
25 g parmesan
500 g blandede svampe (bøgehatte, rørhatte, champignoner eller kejserhatte)
3 dl ekstra jomfruolivenolie
2 fed hvidløg
10 timiankviste
Salt og friskkværnet peber
2 rødløg
Lidt salt og sukker
½ dl æbleeddike


Fredag

Gryderet med rodfrugter og urter

Ingredienser

45 minutter - Til 4 personer i 2 dage


1 kg svinekød, for eksempel bov eller nakke i tern
7-8 gulerødder, ca. 750 g
2 små knoldselleri, ca. 700 g
4-5 porrer, ca. 500 g
4-5 fed hvidløg
1,5 økologisk citron, en til både, en halv til saft
3 spsk olivenolie
1½ spsk salt og peber
7 dl vand
Ca. 8 friske salvieblade eller 5-6 timiankviste
Evt. jævning, f.eks. majsstivelse

Drys
100 g mandler og 1 bundt bredbladet persille

Tilbehør
Bulgur, ris, kartoffelsne eller -mos