Mandag

Fiskefrikadelle med agurkeremoulade og ristede løg

Ingredienser

15 min - 4 personer


Agurkeremoulade
½ agurk
2 gulerødder
1 ½  dl creme fraiche
1 spsk. mayonnaise
1-2 tsk. stødt karry
1 kogt æg
50 g cornichoner
1 bundt dild
salt og peber

1 bakke babyleaves
4 skiver rugbrød
4 fiskefrikadeller eller 8 skiver koldt kød (fx roastbeef eller mørbrad)


Tirsdag

Kylling i svampesauce

Ingredienser

30 min - 4 personer


500 g kyllingbrystfilet uden skind og ben
1 løg
250 g champignon
250 g svampe fx karl johan, østershatte eller kantareller
1 squash
2 spsk smør eller olie til stegning
2 fed hvidløg
1½ dl hvidvin
2 dl grøntsagsbouillon
2 ½ dl fløde
Salt og peber

Tilbehør: kogte basmatiris og bredbladet persille


Onsdag

Pasta med grøntsagssauce

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


1/2 kg knoldselleri, pastinakker eller persillerødder
250 g kartofler
1 lille løg
1 spsk. olivenolie
1 lille fed hvidløg
3-4 dl grønsagsbouillon
3 timiankviste
Pasta

Tilbehør:
Parmesanost
Basilikum


Torsdag

Simregryde med æbler

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 lille hvidkål eller spidskål afhængig af sæson 
2 peberfrugter
2 æbler
1 rød chili
2 stængler citrongræs
2 spsk olivenolie
1 spsk karry
600 g svinkød eller kyllingfilet i tern  
2 fed hvidløg
3 dl grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk
1- 2 spsk fishsauce
1 potte frisk koriander

Tilbehør: nann brød


Fredag

Palæo burger med okse og chilimayo

Ingredienser

30 min - 4 personer


8 portobellosvampe
salt og peber
2 spsk. olivenolie 

1 salathoved fx lollo rosa eller krølsalat
1 rødløg
4 tomater 

Chilimayonnaise
4 spsk. mayonnaise
4 spsk. sød chilisauce 

500 g hakket kød
Salt og peber