Mandag

Oksekødssuppe med squash

Ingredienser

30 min - 4 pers


2 store oksebøffer uden fedtkant
4 gulerødder
1 porre
1 bundt forårsløg
200 g hvidkål
200 g rosenkål
1 rød chili
1 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
1 spsk. ingefær
2 spsk. grøn karrypasta
1 ½ liter grøntsagsbouillon
2 spsk. limesaft
1 spsk. fiskesauce
1 squash


Tirsdag

Kylling tikka masala med æbler

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 rødløg
1 rød chili
1 rød peberfrugt
3 æbler, fx Rød Gråsten, Cox Orange eller Ingrid Marie
500 g kyllingebrystfilet uden skind og ben
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
125 g tikka masala-pasta
1 dåse flåede hakkede tomater
Salt og peber

Tilbehør
Kogte ris, græsk yoghur, frisk mynte, fladbrød


Onsdag

Hvidkål med ingefær og soya

Ingredienser

30 min - 4 personer


2 tsk rapsolie
300 g hakket oksekød
3 porrer i små tern, ca  300 g
600 g groftrevet hvidkål
300 g frosne ekstrafine ærter (eller bønner, grønne i små stykker)

½ dl vand
1 spsk fintrevet frisk ingefær
1 spsk  sojasauce
1 spsk akaciehonning
1 tsk groft salt friskkværnet peber

50 g grofthakkede salte peanuts
300 g blommer  i tynde både (eller æble,  mango eller appelsin)
2 dl yoghurt 2%

Tilbehør: sojasauce


Torsdag

Nordiske rødder

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 kg rodfrugter fx pastinakker, persillerødder, jordskokker, knoldselleri eller gulerødder
1 chili
1 fed hvidløg
1 spsk sesamolie

Sojadressin
½ dl sojasauce
2 spsk sukker
Saft af 1 lime

1 potte frisk koriander
Evt. chiliflager


Fredag

Stegte svampe med æbler og grønkål

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


750 g svampe
2 æbler
1 rødløg
100 g grønkål
1 spsk. smør
1 fed hvidløg
5 kviste frisk timian
50 g lyse rosiner
Salt og peber